Istoria companiei de asigurari Lloyd’s of London

Istoria companiei  de asigurari Lloyd’s  of London
  • Acasă
  • /
  • Social
  • /
  • Istoria companiei de asigurari Lloyd’s of London

Lloyd’s of London este una dintre cele mai vechi firme de asigurari din lume. Istoria ei se intinde pe mai bine de 330 de ani. Totul a inceput intr-o cafenea situată pe Tower Street, langă docurile londoneze. Firma de asigurari a fost gandita si inaugurata de Edward Lloyd în 1686 cu ideea de a atrage […]

Lloyd’s of London este una dintre cele mai vechi firme de asigurari din lume. Istoria ei se intinde pe mai bine de 330 de ani. Totul a inceput intr-o cafenea situată pe Tower Street, langă docurile londoneze. Firma de asigurari a fost gandita si inaugurata de Edward Lloyd în 1686 cu ideea de a atrage diversi clienti din industria de transport maritim, in special cei care au legatură cu afacerile de asigurări maritime. Planul a functionat, iar cafeneaua Lloyd’s a devenit rapid un centru al furnizorilor de asigurări maritime, care s-au concentrat adesea pe asigurari pentru nave care transportau sclavi. Cafeneaua a fost mutată pe Lombard Street în 1691. Edward Lloyd a murit in 1713, dar afacerea sa a continuat. In 1734, compania a inceput sa publice un ziar numit Lloyd’s List. Lucrarea este axată pe stirile legate de transport maritim care apare si astazi.

Cu timpul, Lloyd a devenit principala firma de asigurari pentru transportatorii maritimi. In ciuda Legii Bubble din 1720, care dadea The Royal Exchange Assurance si The London Assurance dreptul exclusiv de a oferi asigurari maritime in calitate de corporatii, asiguratorilor privati li se permitea in continuare sa isi continue activitatea. Pe langa asigurarile maritime, asigurarile pentru jocuri de noroc au devenit populare printre clientii Lloyd’s. Cu toate acestea, a adus o ruptura a companiei si o parte din asiguratori s-au despartit in 1769, după ce l-au convins pe chelnerul lui Lloyd sa deschida a doua cafenea. In numai cinci ani a devenit o locatie mai populara, iar cea veche a fost nevoita sa se inchida.

Pana in 1779, Lloyd’s a furnizat servicii pentru 179 de clienti, dar acest numar a crescut la 2000 din cauza razboaielor cu Franta. Aceasta perioada a dus la primul aflux major de bani in afacere si a continuat pana la inceputul secolului al XIX-lea. Bubble Act a fost abrogat in 1824, dar acest fapt nu a imbunatatit situatia pentru Lloyds, deoarece dupa terminarea razboaielor cu Franta in fiecare an numarul asiguratilor a scazut. In 1814, Lloyd’s a deservit peste 2.150 de clienti, dar pana in 1843, acest număr a scazut la 953.

In 1871, firma a inceput sa ofere asigurari de incendiu si asigurari pentru toate riscurile intr-o varietate de cazuri. Afacerea internatională a Lloyd’s a inceput sa se extinda în 1875. In anii 1900, corporatia a devenit mai preocupata de securitate iar, dupa o adunare generala, s-a stipulat ca toti asiguratorii trebuie sa furnizeze certificate de solvabilitate de la auditorii aprobati. Evenimentele Primului Razboi Mondial au fost benefice pentru companie, deoarece cererea de acoperire pentru riscuri de razboi la prime mari a crescut dramatic. In timpul razboiului, statul asigura 80% din toate asigurarile de risc de razboi pentru nave si asigurari de marfa la tarife fixe. Acest lucru a permis lui L’loyds sa ofere asigurari la preturi mai mici pentru orice afacere. Riscul de razboi asupra asigurarilor de proprietate a fost asigurat numai de intreprinderi private, din care, Lloyd’s a preluat conducerea deoarece majoritatea companiilor nu au fost dispuse sa ofere o astfel de asigurare.

Istoria revendicarilor lui Lloyd’s este plina de evenimente notabile. De exemplu, compania a fost puternic influentata de evenimentele cutremurului din San Francisco din 1906, care a distrus marea majoritate a orasului prin incendiile provocate de acesta. Cu toate acestea, firma si-a indeplinit obligatiile platind integral toti asiguratii. O altă creanta semnificativa din punct de vedere istoric a fost platită după scufundarea RMS Titanic in 1912.

Compania este, de asemenea, renumita pentru asigurarile sale neobisnuite. De exemplu, Bruce Springsteen si-a asigurat vocea pentru 3,5 milioane de lire sterline, iar criticul alimentar Egon Ronay si-a asigurat papilele gustative pentru 250.000 de lire sterline.


Distribuie articolul


Spune-ne părerea ta