Ivan Patzaichin denunță ”atacuri violente” și renunță să mai conducă comitetul consultativ inițiat de USR PLUS pentru alegerea unui guvernator al Deltei Dunării

Ivan Patzaichin denunță ”atacuri violente” și renunță să mai conducă comitetul consultativ inițiat de USR PLUS pentru alegerea unui guvernator al Deltei Dunării
  • Acasă
  • /
  • Social
  • /
  • Ivan Patzaichin denunță ”atacuri violente” și renunță să mai conducă comitetul consultativ inițiat de USR PLUS pentru alegerea unui guvernator al Deltei Dunării

( Alexandru Mihăescu  – G4Media.ro ) Marele fost sportiv Ivan Patzaichin a denunțat ”atacuri violente” după ce alianța USR PLUS i-a propus să conducă un comitet consultativ care să ajute la numirea viitorului guvernator al Administrației Biosferei Delta Dunării. Patzaichin, om al Deltei, a anunțat într-o postare pe Facebook că iese din acest comitet consultativ. […]

( Alexandru Mihăescu  – G4Media.ro )

Marele fost sportiv Ivan Patzaichin a denunțat ”atacuri violente” după ce alianța USR PLUS i-a propus să conducă un comitet consultativ care să ajute la numirea viitorului guvernator al Administrației Biosferei Delta Dunării.

Patzaichin, om al Deltei, a anunțat într-o postare pe Facebook că iese din acest comitet consultativ.

”Cred foarte tare în ideea de a decide transparent, printr-un proces de consultare, cine să fie guvernatorul ARBDD. Tocmai de aceea am acceptat să fiu parte din acest proces, însă am fost surprins de violența atacurilor la adresa mea pe acest subiect. Sunt mulți oameni de calitate în Tulcea, și sunt convins că vor găsi posibilitatea de a colabora și fără mine. Așa că mă voi retrage din această activitate”, a scris Patzaichin.

”Eu n-am avut niciodată alte interese decât de a contribui la dezvoltarea Deltei și la bunăstarea oamenilor săi. Nu doresc să trebuiască să dovedesc mereu și mereu acest lucru, sau prin prezența mea să pun în pericol acest proces. Sper să continue această consultare, să ducă la rezultate frumoase și le doresc succes celor ce o vor duce la bun sfârșit”, a mai scris fostul multiplu campion olimpic și mondial la caiac-canoe.

Context. Alianța USR PLUS l-a invitat în 15 ianuarie pe fostul canotor Ivan Patzaichin să participe la un proces de consultare care să stabilească noul șef al Administrației Rezervației Biosferei Delta Dunării (ARBDD). Numirea conducerii ARBDD a revenit Alianței USR PLUS în urma negocierilor cu PNL și UDMR, partenerii din coaliția de guvernare.

Dacian Cioloș și Dan barna, co-președinții Alianței, l-au invitaat pe Ivan Patzaichin să formeze un grup consultativ reprezentativ pentru Delta Dunării din care să facă parte asociații și actori relevanți și cu interese diverse, iar fostul mare sportiv acceptase, potrivit unui comunicat al USR PLUS. Acest grup consultativ va avea rolul de a stabili mandatul viitorului guvernator și profilul ideal al candidatului.

Delta Dunării este o miză politică semnificativă, dat fiind că Administrația Rezervației gestionează atât fonduri guvernamentale și europene, cât și activități precum turismul sau pescuitul în deltă. De altfel, Bogdan Olteanu, fostul viceguvernator al Băncii Naționale a României și fost președinte al Camerei Deputaților, a fost condamnat anul trecut la 5 ani de închisoare pentru trafic de influență în cazul numirii lui Liviu Mihaiu ca guvernator al Deltei, după ce a primit mită un milion de euro de la omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu.


Distribuie articolul


Spune-ne părerea ta