La Motru a fost adus preotul, să repare prin sfințire instalația de termoficare a orașului, defectă de 3 zile!

La Motru a fost adus preotul, să repare prin sfințire instalația de termoficare a orașului, defectă de 3 zile!
  • Acasă
  • /
  • Social
  • /
  • La Motru a fost adus preotul, să repare prin sfințire instalația de termoficare a orașului, defectă de 3 zile!

( Redacţia – Ziaristii.ro ) A fost adus preotul să sfințească instalațiile defecte la Motru. Soluția n-a funcționat, iar uzina de termoficare rămâne defectă. Un episod de noaptea minții, demn de anul 1.022, s-a produs un mileniu mai târziu, în prima zi a lui 2022: confruntate cu realitatea că instalația de termoficare a orașului s-a […]

( Redacţia – Ziaristii.ro )

A fost adus preotul să sfințească instalațiile defecte la Motru. Soluția n-a funcționat, iar uzina de termoficare rămâne defectă.

Un episod de noaptea minții, demn de anul 1.022, s-a produs un mileniu mai târziu, în prima zi a lui 2022: confruntate cu realitatea că instalația de termoficare a orașului s-a stricat, autoritățile din Motru au chemat preotul s-o sfințească! Evenimentul, semnalat de publicația Gorjeanul, s-a petrecut ca urmare a întrunirii Comitetului Local pentru Situații de Urgență, care „a identificat câteva soluții” la problemă, inclusiv pe cea cu aducerea preotului.

Uzina de Agent Termic și Alimentare cu Apă Motru (UATA) s-a stricat pe 30 decembrie, la ora 18.00, așa că, de Revelion, cei 20.000 de locuitori n-au avut nici apă caldă, nici căldură.

Pe 1 ianuarie s-au trezit și autoritățile. Au făcut ședință și au căutat soluții.
S-au descoperit cauze cât se poate de pământești pentru defecțiuni. Concret, se obturase instalația de alimentare a cazanului, care a dus la griparea unei pompe și la arderea garniturilor. Totul s-a oprit.

Publicația „Gorjeanul” relatează că sâmbătă, în timp ce lucrau la remedierea defecțiunilor, muncitorii s-au pomenit cu un preot la uzină. Acesta fusese chemat de conducere ca să ajute la reparații prin sfințirea acestora.

Până la urmă, nici eforturile angajaților, nici invocarea divinității n-au fost de folos, iar sistemul a rămas nefuncțional. Acum, pe instalație s-ar fi format dopuri care împiedică transportul păcurii către injectoare.

De aici s-a ajuns la alte lucruri. S-au făcut acuzații că de vină ar fi păcura de calitate inferioară pe care o folosește uzina, deși primăria ar plăti combustibil de bună calitate.

Ținta războiului pare a fi administratorul special al UATA, Dorel Drăghici (PNL), pe care primarul Cosmin Morega (PSD) – nepotul legendarului baron traseist Dan Ilie Morega – l-ar vrea înlăturat, pentru a-și pune propriul om în funcție. PSD-istul a mers atât de departe cu „partenerii de coaliție” liberali, încât i-a acuzat chiar de sabotaj!


Distribuie articolul


Spune-ne părerea ta