Lagarul de concentrare, Auschwitz-Birkenau, a dovedit că cei care si-au imaginat iadul au fost niste novici.

Lagarul de concentrare, Auschwitz-Birkenau, a dovedit că cei care si-au imaginat iadul au fost niste novici.
  • Acasă
  • /
  • Social
  • /
  • Lagarul de concentrare, Auschwitz-Birkenau, a dovedit că cei care si-au imaginat iadul au fost niste novici.

By Mihai Botez – Deputat USR-PLUS Vaslui – Presedinte Filiala Judeteana USR Vaslui Nazismul a fost una dintre ideologiile politice care a cauzat unele dintre cele mai mari tragedii ale secolului 20. Milioane de oameni au murit din cauza unor oameni ce au pus mai presus ideile politice decât demnitatea umană. Niciodată nu trebuie să […]

By Mihai Botez – Deputat USR-PLUS Vaslui – Presedinte Filiala Judeteana USR Vaslui

Nazismul a fost una dintre ideologiile politice care a cauzat unele dintre cele mai mari tragedii ale secolului 20.

Milioane de oameni au murit din cauza unor oameni ce au pus mai presus ideile politice decât demnitatea umană. Niciodată nu trebuie să mai permitem ca ideile extremiste să își facă loc în politică și în viața noastră de zi cu zi. Avem datoria să ne educăm și să înțelegem istoria, pentru ca noi și viitoarele generații să nu proliferăm vreodată un mod de gândire ce încalcă demnitatea umană a altei persoane. De aceea, nu mai vrem nazism, ci dorim o lume cu oameni linistiti si chibzuiti, care sa isi traiască viata din placere si nu din disperare.

Ziua Internațională de Comemorare a Victimelor Holocaustului este marcată pe 27 ianuarie, ziua în care în 1945, evreii închiși în lagărul de concentrare Auschwitz-Birkenau, au fost eliberați.


Distribuie articolul