Lasa ca-i bine si asa rau !!!

Lasa ca-i bine si asa rau !!!

Din pacate si in aceasta campanie electorala pentru alegeri parlamentare, politicienii nu se intrunesc, cum ar fi firesc si normal, sa discute despre viitorul tarii, ci apar la televizor mai mult improscand cu venin unii in altii. Povestea aceasta este mai incalcita decat credem noi. Daca generalizam, trebuie sa fim de acord ca daca istoria […]

Din pacate si in aceasta campanie electorala pentru alegeri parlamentare, politicienii nu se intrunesc, cum ar fi firesc si normal, sa discute despre viitorul tarii, ci apar la televizor mai mult improscand cu venin unii in altii. Povestea aceasta este mai incalcita decat credem noi. Daca generalizam, trebuie sa fim de acord ca daca istoria este o batalie dintre bine si rau, atunci razboiul nu s-a incheiat. Desi, noi cei aflati in armata binelui suntem mai numerosi si la o prima evaluare suntem si mai bine dotati si argumentati, totusi armata raului este mai adaptabila la realitate.

Stim cu totii proverbul romanesc despre capra vecinului. Romanul daca ii moare capra, apoi musai trebuie sa moara si capra vecinului. Dupa cum vedeti raul din oameni este ancestral. Dar stupoare, ce sa vezi, acesta a devenit mai pragmatic in zilele noastre. Daca a murit capra noastra de ce sa moara si a vecinului, mai bine moare vecinul ca apoi sa-i luam capra, in felul acesta scapam si de vecin si ne procopsim cu o capra, vedeti, raul nu a murit el a evoluat si s-a adaptat realitatii.

Binele nu prea are trecere la romani, fiinca romanul mai are o vorba, facerea de bine….. solicita efort intelectual si fizic. Binele miroase urat si este imbracat saracacios, pe cand raul este imbracat elegant, are priza la public. Ceea ce nu inteleg romanii este ca raul chiar daca este mic tot rau ramane. Iar o data acceptat, raul cel mic creste in timp si devine malefic, dar romanii de trei decenii il accepta, mergand pe premiza “ lasa ca-i bine si asa rau”.

Asa au trecut 30 de ani, cu raul cel mic in cuget si in buletinele de vot. Raul cel mic a crescut mare, s-a ingrasat si a devenit arogant si impertinent. Pentru a ajunge la guvernare tot timpul ni s-a prezentat teoria, de cei aflati in opozitie, faptul  ca cei de la guvernare reprezinta cel mai mare rau pentru Romania. Dar de asta se ocupa partidele politice, impreuna cu armata lor de analisti, ziaristi, reporteri, care inventeaza cine reprezinta raul cel mai mare pentru tara si popor, pentru a demonstra poporului ca ei reprezinta binele, dar in realitate este tot un rau camuflat. Iar istoria se repeta din 4 in 4 ani. Razboiul dintre bine si rau continua la infinit.

Deja in vederea alegerilor de pe 6 decembrie, romanii s-au grupat in cete si sunt gata de lupta. Sa speram ca de data asta vom intelege ca raul fie el mic sau mare tot rau ramane, iar binele chiar daca arata urat este de preferat, daca dorim sa avem un viitor pe aceste meleaguri.


Distribuie articolul


Spune-ne părerea ta