Liberalii si useristii îi dau frisoane lui Pavãl, dar si directorilor din companiile subordonate Primãriei

Liberalii si useristii îi dau frisoane lui Pavãl, dar si directorilor din companiile subordonate Primãriei
  • Acasă
  • /
  • Social
  • /
  • Liberalii si useristii îi dau frisoane lui Pavãl, dar si directorilor din companiile subordonate Primãriei

(Vremea Nouă ) 4 octombrie 2020 DREPTATE… Si la Vaslui începe sã se înfiripe alianta PNL-USR care poate controla unele consilii locale si societãti de stat din subordinea primãriilor din municipii, cãpusate de PSD ani buni. Astfel, s-a spart buba la Primãria Vaslui, unde primarul Pavãl si PSD nu mai sunt stãpâni. Penelistii si useristii […]

(Vremea Nouă )

4 octombrie 2020

DREPTATE… Si la Vaslui începe sã se înfiripe alianta PNL-USR care poate controla unele consilii locale si societãti de stat din subordinea primãriilor din municipii, cãpusate de PSD ani buni. Astfel, s-a spart buba la Primãria Vaslui, unde primarul Pavãl si PSD nu mai sunt stãpâni. Penelistii si useristii preluând conducerea Consiliului Local, dau frisoane multor directori ai institutiilor si companiilor din subordinea Primãriei. Noii consilieri, oameni neatinsi de flagelul coruptiei pot aduce lumina în locurile unde s-au tocat milioane de euro. Un exemplu poate fi cel de la Transurb, gaura neagrã a bugetului local si locul de unde se înfruptã cu ambele mâini pesedistii loiali lui Buzatu. Ca o coincidentã, dar mai ales ca un semnal al revenirii, si liderul de sindicat de la Transurb, Samir Ionitã, a fost repus de Tribunalul Vaslui în drepturi, dupã ce a fost dat afarã în urma dezvãluirilor fãcute.

În judet, alianta USR – PNL se încheagã, sâmbãtã a fost prima tatonare. Au fost prezenti presedintii celor douã partide, ministrul Sãnãtãtii, Nelu Tãtaru, si deputatul USR Mihai Botez împreunã cu echipele de negociere. Mizele aflate în joc sunt importante.

La Vaslui, este vorba despre preluarea controlului Consiliului Local si a celor douã posturi de viceprimari, dar si a institutiillor aflate în subordine, cum ar fi Gaz Est, Transurb, Goscom sau a sucursalei Aquavas, dar si a unor directii cum sunt cele care controleazã pietele agroalimentare, oborul, noul bazar sau Politia Localã. La Bârlad, este vorba despre acelasi tip de colaborare, pentru o majoritate în Consiliul Local. În mediul rural, PNL si USR pot face majoritatea singuri doar în CL Oltenesti, iar la Laza trebuie sã fie împreunã si cu PMP. În rest, majoritatea aliantelor pentru postul de viceprimari se vor face, probabil între PSD si ALDE. Pe lângã CJ Vaslui, cele douã partide mai pot face aliantã în 13 comune.

 Într-o postare pe Facebook, presedintele organizatiei municipale Vaslui, Tudor Polak, anunta: „Astãzi am participat la prima întâlnire cu partenerii nostri din USR-PLUS. Alãturi de noi s-au aflat Nelu Tãtaru, Ministrul Sãnãtãtii, presedinte al PNL Vaslui si Mihai Botez – deputat, presedinte al aliantei USR-PLUS Vaslui. Am discutat despre proiectele cu ajutorul cãrora vom construi împreunã un viitor mai bun pentru vasluieni. Aceastã colaborare se bazeazã pe obiective comune, prin care ne dorim sã crestem nivelul de trai al vasluienilor, sã mentinem un contact permanent între institutiile administrative si oameni si sã creãm facilitãtile necesare ca Vasluiul sã reprezinte un oras sigur, stabil si ofertant pentru toti locuitorii sãi. Am încredere deplinã în fiecare om din aceastã echipã si stiu cã prin muncã si colaborare, vom duce la îndeplinire tot ceea ce ne-am propus! Suntem alãturi de vasluieni. Muncim pentru viitorul Vasluiului!”


Distribuie articolul