Lider AUR, dat afară din Uniunea Scriitorilor. Declaraţiile la adresa femeilor care au aruncat în aer internetul

Lider AUR, dat afară din Uniunea Scriitorilor. Declaraţiile la adresa femeilor care au aruncat în aer internetul
  • Acasă
  • /
  • Social
  • /
  • Lider AUR, dat afară din Uniunea Scriitorilor. Declaraţiile la adresa femeilor care au aruncat în aer internetul

( TheEpochTimes) Conducerea Uniunii Scriitorilor din România a anunţat, marţi, că se delimitează de declaraţiile politice radicale făcute de proaspătul parlamentar Sorin Lavric, membru AUR, cu privire la cadrul democratic în care se desfăşoară viaţa politică din ţară noastră. În plus, instituţia a mai precizat că relaţiile contractuale ale lui Lavric cu Uniunea Scriitorilor şi […]

( TheEpochTimes)

Conducerea Uniunii Scriitorilor din România a anunţat, marţi, că se delimitează de declaraţiile politice radicale făcute de proaspătul parlamentar Sorin Lavric, membru AUR, cu privire la cadrul democratic în care se desfăşoară viaţa politică din ţară noastră. În plus, instituţia a mai precizat că relaţiile contractuale ale lui Lavric cu Uniunea Scriitorilor şi revista România literară “iau sfârşit”.

“Respectivele opinii şi atitudini reprezintă punctele de vedere personale ale dlui Sorin Lavric şi nu angajează în niciun fel Uniunea Scriitorilor din România. Menţionăm că, în urma implicării sale politice, relaţiile contractuale ale dlui Sorin Lavric cu Uniunea Scriitorilor din România şi revista România literară, în mod firesc şi necesar, iau sfârşit.

Ca uniune de creatori în domeniul literar, Uniunea Scriitorilor din România este o instituţie democratică, reunind scriitori din toate etniile care trăiesc în ţara noastră, ale căror drepturi le apără şi le promovează. Uniunea nu face politică partizană”, a susţinut instituţia, într-un comunicat publicat pe site-ul său oficial.

De asemenea, Uniunea Scriitorilor a mai transmis că respinge orice tentativă de destructurare a cadrului democratic şi orice atac la adresa minorităţilor naţionale şi religioase şi condamnă orice formă de discriminare.

“Prin urmare, ne delimităm, ca breaslă, de declaraţiile şi atitudinile politice ale dlui Sorin Lavric, invitându-l să reflecteze la implicaţiile lor nocive pentru democraţie şi pentru atmosfera din spaţiul public”, a conchis instituţia.

Potrivit site-ului scena9.ro, într-o carte publicată în anul 2019, intitulată “Decoct de femeie”, Lavric a făcut numeroase remarci deplasate la adresa femeilor. Vă prezentăm în continuare câteva dintre ele:

“Nu sunt un admirator al sexului frumos. Admiraţia cere recunoaşterea ab initio a unei relaţii de superioritate: admiri pe cineva pe care îl bănuieşti a fi deasupra ta, pe când femeia poate fi cel mult dorită, dar în nici un caz admirată”.

“Nici un bărbat nu caută în femeie deşteptăciunea, profunzimea sau luciditatea. Cine vrea filosofie, nu o va găsi în capul femeii, dar în schimb va găsi cufundarea în athanorul labios.”

“Vopsirea unghiilor de la picioare e unul dintre oficiile cele mai absurde la care se poate preta femeia, un oficiu în care bărbatul vede o stupiditate crasă”.

“Sunt trei împrejurări când priveliştea unei femei culminează în dezgust: când îşi face toaleta intimă, când îşi probează hainele în oglindă şi când stă pe masa ginecologică”.


Distribuie articolul