Luna mai, fără zile culturale la Bârlad! Cultură online în pandemie, pe bani puțini!

Luna mai, fără zile culturale la Bârlad! Cultură online în pandemie, pe bani puțini!
  • Acasă
  • /
  • Social
  • /
  • Luna mai, fără zile culturale la Bârlad! Cultură online în pandemie, pe bani puțini!

( Robo Știri ) JALE CULTURALĂ… Programul activităților cultural – artistice din luna mai va fi discutat pe 23 aprilie, la ședința ordinară a Consiliului Local Bârlad. În anii anteriori, în luna mai se derulau „Zilele Culturale al Bârladului”. În acest an însă, discuțiile vor avea loc în funcție de evoluția situației epidemiologice de la […]

( Robo Știri )

JALE CULTURALĂ… Programul activităților cultural – artistice din luna mai va fi discutat pe 23 aprilie, la ședința ordinară a Consiliului Local Bârlad. În anii anteriori, în luna mai se derulau „Zilele Culturale al Bârladului”. În acest an însă, discuțiile vor avea loc în funcție de evoluția situației epidemiologice de la nivel local, în baza propunerilor venite de la instituțiile de cultură locale și alte instituții interesate”, a dat asigurări primarul Dumitru Boroș. Așadar, ori vă vaccinați și vom avea programele culturale și concertele „de altă dată”, ori mergem pe cultura online, care este și pe bani puțini: doar 13.000 de lei, în loc de sute de mii de lei cheltuite cu nonșalanță de toți edilii de până acum!

Biroul de Presă, Relații Publice și Relația cu Instituțiile de învățământ, Cultură, Sănatate și Sport, din cadrul Aparatului de specialitate al Primarului Municipiului Bârlad a întocmit, împreună cu primarul Dumitru Boroș, programul și devizul estimativ ale activităților cultural-artistice și sportive din luna mai. Suma din buget prevăzută pentru activitățile culturale și artistice este de 13.000 lei, sumă care nu include și „Zilele Culturale ale Bârladului”, așa cum ne-au obișnuit edilii de ani de zile. Pentru luna mai, în pandemie, programul cultural artistic și bugetele estimative sunt „subțirele” și majoritatea online.

În loc de cultură… sport: selectarea colectivă a gunoaielor!

Astfel, în perioada 1- 31 mai, va avea loc o campanie intitulată „Un mediu sănătos începe de acasă”. Este o campanie locală care privește informarea în masă a tuturor locuitorilor municipiului Bârlad în privința colectării selective a deșeurilor generate la nivel local, organizată de Serviciul de Gospodărire, cu sprijinul Poliției Locale, Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență, Bibliotecii Municipale „Stroe S. Belloescu”, Grădinii Zoo, Centrului de Informare Turistică, Biroului de Presă și Relații Publice, mass-media locale, alte autorități și instituții publice, personalități locale, voluntari, etc. Bugetul prevăzut este de 10.000 lei și va fi folosit pentru materiale și servicii publicitare de informare în masă (afișe, flyer-e, bannere, pliante), tricouri și șepci voluntari, măști unică folosință, mănuși, saci menajeri, etc.).

Cultură online: 10 ani de existență a Centrului „Mihai Eminescu”

Pe 8 mai, la Centrul „Mihai Emiescu” din Bârlad are loc Conferința online „C.D. Zeletin, cărturarul model” unde sunt invitați de onoare prof. dr. Elena Monu, președinta Academiei Bârlădene și prof. Elena Popoiu, vicepreședinta instituției culturale amintite. Tot la Centrul „Mihai Eminescu”, între 11 și 14 mai, are loc un concurs on-line pentru elevi și adulți, mai precis transmiterea titlurilor de cărți identificate în catalogul electronic al Bibliotecii „Stroe S. Belloescu” care să conțină cuvântul indicat în fiecare zi pe pagina de facebook a instituției, după programul: Marți 11 mai – Clubul de lectură „Elena Farago “ – grupuri țintă 8-14 ani și 15-19 ani; Miercuri 12 mai – atelierul de cuvinte – grupuri țintă 8-14 ani și 15-19 ani; Joi 13 mai – Ora de poezie – grupuri țintă 8-14 ani și 15-19 ani; Vineri 14 mai – Îmi place să scriu! – grupuri țintă 8-14 ani și 15-19 ani. Este prevăzut un buget de 300 lei pentru câte un set cu cele 4 ilustrate și semnul de carte editate de Primărie pentru a marca 10 ani de existență ai Centrului „Mihai Eminescu”.

Săptămâna Voluntariatului în Româna, marcată și la Bârlad

În perioada 10 – 28 mai, la Biblioteca Municipală „Stroe S. Belloescu” are loc între 10-17 mai, Săptămâna Națională a Voluntariatului , cu activități de promovare online a lecturii și a serviciilor de bibliotecă, activități de ecologizare cu sprijinul voluntarilor, pentru care s-a prevăzut un buget de 600 de lei, pentru afișe, flyer-e, premii voluntari, materiale și servicii publicitare. În perioada 25-26 mai, se desfășoară un curs online cu tema „Participarea și implicarea tinerilor”, în parteneriat cu Direcția Județeană de Tineret și Sport Vaslui, în cadrul Săptămânii Europeane a Tineretului (SET). Se vor aloca 300 de lei pentru mape ce vor fi înmânate participanților, materiale și servicii publicitare. Pe 27 mai, are loc ședința cenaclului „Alexandru Vahuță”, care are un buget de 800 lei pentru premierea scriitorilor și publiciștilor bârlădeni la aniversare, diplome, premii, materiale și servicii publicitare. Pe 28 mai, se încheie activitatea culturală cu o lansare de carte, tot la Biblioteca Municipală „Stroe S.Belloescu” și anume volumul de poezii „Și totuși sunt minuni”, precum și a volumului de proză „Zbor spre o lume mai bună”, ambele scrise de Dorin Ionel. Evident că Primăria Bârlad a asigurat domnului autor un buget de 1.000 de lei pentru servicii de tipărire, editare carte, materiale și servicii publicitare.


Distribuie articolul