Mai multă energie folosita ne „ajuta” să epuizăm mai repede sângele Pământului.

Mai multă energie folosita ne „ajuta” să epuizăm mai repede sângele Pământului.
Bee on Sonnenauge,Eifel,Germany.
  • Acasă
  • /
  • Social
  • /
  • Mai multă energie folosita ne „ajuta” să epuizăm mai repede sângele Pământului.

Dupa atâtea subiecte care au încins Planeta, am uitat de ceea ce se numește poluare. Ca o părere personala, cred că utilizarea combustibililor fosili a fost descoperita înainte ca rațiunea și conștiința noastră să fi evoluat suficient pentru a ști ce să facem cu toată aceasta  energie.  Am fost și suntem încă fascinați de motoarele […]

Dupa atâtea subiecte care au încins Planeta, am uitat de ceea ce se numește poluare. Ca o părere personala, cred că utilizarea combustibililor fosili a fost descoperita înainte ca rațiunea și conștiința noastră să fi evoluat suficient pentru a ști ce să facem cu toată aceasta  energie.  Am fost și suntem încă fascinați de motoarele cu ardere internă, captivați de foc.  Combustibilii fosili, ne-au  dat puteri aproape supranaturale, înmulțindu-ne puterea musculară de milioane de ori și permițându-ne să mutăm munții, la propriu. Din nefericire, mai multă energie ne  ajuta să epuizăm mai repede sângele Pământului.

În cea mai mare parte, natura și viata funcționează utilizând cantități foarte mici de energie. Când ne uitam  la natura, vedem că organismele nu folosesc  o sursa de temperatura ridicata, sau presiuni mari , ca sa nu mai vorbesc de substanțe chimice toxice pentru a-și atinge scopurile. Natura știe cu adevărat să folosească energia eficient, acestea sunt genul de oportunități subtile, de energie liberă, pe care noi, oamenii, trebuie să învățăm să le găsim.

Sa luam de exemplu albina și floarea. Floarea trebuie polenizată, iar albina are nevoie de nectarul florii. Deci floarea se modelează astfel încât albina să poată ajunge la nectar; se adaptează constant la albină. Între timp, corpul albinei se schimbă pentru a satisface nevoile florii. Cei doi evoluează într-un ritm mai rapid decât ar fi dacă nu ar fi într-o buclă din care evoluează ambele specii.  Sa luam acest exemplu, în situația globală actuală, pe viitor va trebui să ne adaptăm destul de repede pentru a evita dezastrul. Formarea acelor bucle evoluționiste poate fi o modalitate de a face asta. Companiile ar trebui sa să formeze bucle evoluționiste cu clienții lor, în special cu cei cărora le pasă de durabilitate. Oferă-le clienților un produs verde și întreabă-i ce părere au, dacă spun că nu este suficient de verde, atunci tu producatorule devin-o mai verde.

Suntem încă la început  în acest proces, tocmai începem să ne schimbăm strategiile. Să zicem că luam un teren și îl arăm. Primele plante care apar sunt buruienile. Economia noastră este ceea ce ați putea numi un „câmp de buruieni”. Buruienile își pun toată energia în semințe și canalizează puțină energie în rădăcini. Buruienile sunt pionierii, iar noi, oamenii, am fost o specie pionieră, mergând de la un câmp arat la alt câmp arat, în loc să învățăm cum să trăim într-un singur loc, să reciclăm totul și să dezvoltăm relații simbiotice. Continuăm să ne mișcăm.

Astăzi, am uitat această veche idee de a imita natura, dar ne gândim din nou la ea. Acum avem cunoștințe mai profunde despre cum natura își face miracolele, încât să putem cerceta mai bine ceea ce vedem. Există atât de multe informații biologice disponibile.

V-ați întrebat vreodată, cum reușește sa  elimine natura sarea din apă?

Poate nu știați modului în care mangrovele desalinizează apa, fără sa folosească o presiune imensa sau sa utilizeze cantități uriașe de electricitate, ci folosind numai energie solară.


Distribuie articolul