Majoritatea britanicilor sprijină prelungirea restricțiilor împotriva COVID-19 după 21 iunie pe fondul creșterii rapide a infectărilor cu tulpina indiană

Majoritatea britanicilor sprijină prelungirea restricțiilor împotriva COVID-19 după 21 iunie pe fondul creșterii rapide a infectărilor cu tulpina indiană
  • Acasă
  • /
  • Social
  • /
  • Majoritatea britanicilor sprijină prelungirea restricțiilor împotriva COVID-19 după 21 iunie pe fondul creșterii rapide a infectărilor cu tulpina indiană

( Petru Clej  – G4Media.ro ) Un sondaj de opinie arată că majoritatea alegătorilor susțin întârzierea încetării restricțiilor împotriva coronavirus în Marea Britanie, în timp ce prim ministrul Boris Johnson se pregătește să amâne ultima etapă de relaxare a restricțiilor cu patru săptămâni. O decizie oficială în acest sens va fi anunțată luni, 14 iunie. […]

( Petru Clej  – G4Media.ro )

Un sondaj de opinie arată că majoritatea alegătorilor susțin întârzierea încetării restricțiilor împotriva coronavirus în Marea Britanie, în timp ce prim ministrul Boris Johnson se pregătește să amâne ultima etapă de relaxare a restricțiilor cu patru săptămâni. O decizie oficială în acest sens va fi anunțată luni, 14 iunie.

Într-un sondaj publicat de YouGov pentru The Times, 53% au spus că restricțiile ar trebui să rămână după 21 iunie, comparativ cu 34% care ar trebui să înceteze.

Public Health England (PHE) – instituția de sănătate publică din Anglia a concluzionat că varianta Delta a virusului, originară din India, a fost cu 64% mai infecțioasă decât tulpina Alpha, originară din Kent, sud-estul Angliei.

O întârziere de patru săptămâni ar împinge relaxarea restricțiilor la 19 iulie, deși planurile pentru o revizuire a datelor de două săptămâni ar putea devansa aceasta pe 5 iulie.

PHE a declarat că varianta indiană a reprezentat 96% din cazuri, înlocuind tulpina Kent în Anglia, unde locuiește 85% din populația Regatului Unit.

Până în prezent, cele mai multe spitalizări și decese cauzate de varianta indiană au fost la persoanele care nu au fost vaccinate: 59% din 33.206 de cazuri și 66% cele 383 de spitalizări nu au primit doze. Printre cei cu ambele doze de vaccin s-au înregistrat 1.785 de infectări, 42 de internări în spital și 12 decese.

Doar 0,1% dintre cei infectați cu varianta indiană au murit, comparativ cu 1,9% din tulpina Kent. Dar, după ajustarea pentru starea de vaccinare, vârstă și alte riscuri, analiza PHE a constatat “un risc semnificativ sporit de spitalizare” pentru persoanele infectate cu tulpina indiană, comparativ cu varianta Kent. Două doze de vaccin sunt aproape la fel de eficiente împotriva noii tulpini ca și variantei Kent, dar o doză este mult mai mică, oferind doar 33% protecție, comparativ cu 50%.

Pentru prima dată, oamenii de știință au o estimare mai fermă a transmisibilității tulpinii, comparând 11.000 de cazuri în familii de vârste similare care trăiesc în tipuri de case similare. Ei au descoperit că tulpina era de la 26% la peste 100% mai susceptibilă de a infecta alți membri ai familiei, cu o estimare centrală de 64%.

Vineri au fost înregistrate 8.125 de cazuri la nivel național, cel mai mare timp de patru luni, o creștere de 58% într-o săptămână și 158 de spitalizări în Anglia.


Distribuie articolul