Mareele au potential de a deveni o sursa de energie regenerabila viabila

Mareele au potential de a deveni o sursa de energie regenerabila viabila
  • Acasă
  • /
  • Social
  • /
  • Mareele au potential de a deveni o sursa de energie regenerabila viabila

( MI News Network ) Specialist de frunte în energie regenerabilă, Bureau Veritas, a salutat planurile guvernului de a investi în industria energiei mareelor ​​din Marea Britanie, sugerând că electricitatea din fluxul mareelor ​​are potențialul de a deveni una dintre cele mai viabile și fiabile surse de energie regenerabilă din lume. Investiția guvernamentală face parte […]

( MI News Network )

Specialist de frunte în energie regenerabilă, Bureau Veritas, a salutat planurile guvernului de a investi în industria energiei mareelor ​​din Marea Britanie, sugerând că electricitatea din fluxul mareelor ​​are potențialul de a deveni una dintre cele mai viabile și fiabile surse de energie regenerabilă din lume.

Investiția guvernamentală face parte – pentru prima dată – din schema Contracts for Difference (CfD), care invită companiile de energie regenerabilă din toată Marea Britanie să liciteze pentru o cotă de 285 de milioane de lire sterline din finanțare pentru tehnologiile cu emisii reduse de carbon. Lansat săptămâna trecută, un total de 20 de milioane de lire sterline pe an au fost limitate pentru proiectele privind fluxurile de maree, ceea ce reprezintă cea mai mare investiție într-o generație în energie mareelor.

Salutând această mișcare ca fiind o oportunitate pozitivă pentru sectorul energiei maritime, sperăm că investiția se va baza pe succesul sectorului eolian offshore și va oferi o alternativă viabilă, și poate chiar mai puternică, la generarea energiei eoliene și solare.

Mauricio Pereira, șeful energiei regenerabile aici la Bureau Veritas, a declarat: „Pur și simplu, electricitatea din fluxul de maree are potențialul de a deveni una dintre principalele surse de energie regenerabilă din lume. Potențialul energetic al mareelor ​​poate fi prezis pentru anii următori cu turbine de maree capabile să exploateze energia mareelor ​​înalte și joase până la minut.”

„Beneficiile suplimentare ale investiției în electricitatea curentă de maree includ crearea de noi locuri de muncă „verzi” și potențialul de a redistribui și de a califica angajații din industriile combustibililor fosili. Înseamnă, de asemenea, că, având mai multe opțiuni pentru energie regenerabilă aici, în Marea Britanie, suntem într-o poziție mult mai bună de a ne îndepărta de dependența de combustibilii fosili; o cerință crucială dacă vrem să păstrăm 1,5 grade la îndemână.

„În ciuda faptului că puterea mareelor ​​este o tehnologie și o sursă de energie relativ necunoscută – și necesitatea de a exista studii suplimentare pentru înțelegerea impactului pe care turbinele mareice îl pot avea asupra mediului marin – 20 de milioane de lire sterline din schema CfD este aproape la egalitate cu cea a eoliene plutitoare off-shore (24 de milioane de lire sterline), sugerând că accentul pe sursele alternative de energie regenerabilă se schimbă cu adevărat.

„Finanțarea pusă la dispoziție ca parte a Schemei CfD va sprijini oferind sectorului energiei maritime oportunitatea de a se concentra pe cercetare, inovare rapidă și accelerarea necesară pentru a atinge obiectivele net zero. În prezent, costul pentru tehnologia mareelor ​​este incredibil de mare, cu toate acestea, odată cu investiția la care se angajează Guvernul – care va conduce la o concentrare sporită pe cercetare și dezvoltare – există potențialul ca costurile să se reducă drastic, așa cum sa întâmplat cu eolianul offshore; făcând energia mareelor ​​o opțiune tangibilă pentru viitor.”

La Bureau Veritas, suntem un expert independent în energie regenerabilă, care lucrează deja cu sectorul energiei maritime pentru a accelera tranziția energetică și a se îndrepta către un viitor cu emisii scăzute de carbon. Oferim o gamă largă de soluții pentru a sprijini industria, inclusiv furnizarea de asistență și consultanță specializată în cercetare și dezvoltare, certificare principală pentru turbinele mareice și abordarea provocărilor imediate și viitoare legate de dezvoltarea și operarea energiei regenerabile. Aceasta include evaluarea, inspecția, certificarea și managementul proiectelor.


Distribuie articolul


Spune-ne părerea ta