Marinarii „evadează” din Ucraina, unii sunt încă blocați pe nave

Marinarii  „evadează” din Ucraina, unii sunt încă blocați pe nave
  • Acasă
  • /
  • Social
  • /
  • Marinarii „evadează” din Ucraina, unii sunt încă blocați pe nave

 ( MI News Network ) Unii dintre cei aproximativ 1.000 de marinari prinși în Ucraina au scăpat, au declarat pentru Reuters Organizația Internațională a Muncii (OIM) și oficiali din industria maritima mondiala, în timp ce și-au exprimat îngrijorarea pentru cei care au rămas blocați pe vase. Potrivit StreetInsider, mai multe nave de marfă străine au […]

 ( MI News Network )

Unii dintre cei aproximativ 1.000 de marinari prinși în Ucraina au scăpat, au declarat pentru Reuters Organizația Internațională a Muncii (OIM) și oficiali din industria maritima mondiala, în timp ce și-au exprimat îngrijorarea pentru cei care au rămas blocați pe vase. Potrivit StreetInsider, mai multe nave de marfă străine au rămas în Ucraina de când invazia rusă a început pe 24 februarie, iar agențiile ONU au căutat măsuri urgente pentru a proteja pe cei 1.000 de navigatori, aflați inclusiv în Mariupol, oraș  bombardat de câteva săptămâni.

Aproximativ 100 de nave au fost oprite de la plecare din cauza riscurilor de mine marine în derivă. Coordonatorul secției navigatorilor asociat cu Federația Internațională a Muncitorilor din Transporturi (ITF), Fabrizio Barcellona, ​​a menționat că multi marinari, din aproape 20 de țări, printre care Turcia, India, Siria, Filipine, Egipt, Bangladesh, Ucraina , și Rusia, au plecat, călătorind prin România și Polonia.

El a citat informațiile furnizate de guvernul filipinez care afirmă că marinarii din Filipine au plecat. Ministerul Muncii din Filipine a declarat că 371 dintre aceștia au fost repatriați, 68 și-au putut relua munca în afara Ucrainei, în timp ce doar 15 marinari, mai sunt în Ucraina.

Un purtător de cuvânt al OIM a menționat că unii marinari au continuat să rămână pe navele lor, fără a oferi mai multe detalii. Alții fuseseră debarcați, inclusiv unii dintre cei care fuseseră repatriați acasă, în timp ce alții erau protejați de armata Ucrainei. Rusia a menționat miercuri că a preluat controlul portului comercial din Mariupol și a salvat de pe vase ceea ce se numește „ostatici”.

Pe 11 aprilie, autoritățile maritime din Dominica au trimis o scrisoare membrilor Organizației Maritime Internaționale despre nava care se spunea că s-ar fi scufundat în Mariupol, spunând că membrii echipajului se afla pe alte nave.

ITF ( Sindicatul Internațional al Transportatorilor ), care reprezintă 200 de sindicate ale navigatorilor, a căutat să creeze „coridoare albastre” sau rute sigure de trecere. Cu toate acestea, acest lucru a devenit imposibil din cauza minelor plutitoare.

Comitetul Internațional al Crucii Roșii a cerut părților în conflict să permită civililor, inclusiv echipajelor comerciale, să plece.


Distribuie articolul