Mitropolitul Muntenegrului a murit de Covid. El spunea că pelerinajele sunt „vaccinul lui Dumnezeu”

Mitropolitul Muntenegrului a murit de Covid. El spunea că pelerinajele sunt „vaccinul lui Dumnezeu”
  • Acasă
  • /
  • Social
  • /
  • Mitropolitul Muntenegrului a murit de Covid. El spunea că pelerinajele sunt „vaccinul lui Dumnezeu”

Redactia – Revista 22 | 30.10.2020 Mitropolitul Bisericii Ortodoxe Sârbe din Muntenegru, Amfilohije Radovic, în vârstă de 82 de ani, a murit după ce la începutul acestei luni a fost diagnosticat cu COVID-19, relatează Reuters. Clericul a evitat în repetate rânduri purtarea măștii și susținea că pelerinajele sunt „vaccinul lui Dumnezeu”. Radovic, un naționalist sârb […]

Redactia – Revista 22 | 30.10.2020

Mitropolitul Bisericii Ortodoxe Sârbe din Muntenegru, Amfilohije Radovic, în vârstă de 82 de ani, a murit după ce la începutul acestei luni a fost diagnosticat cu COVID-19, relatează Reuters.

Clericul a evitat în repetate rânduri purtarea măștii și susținea că pelerinajele sunt „vaccinul lui Dumnezeu”.

Radovic, un naționalist sârb fervent, care avea o influență politică majoră, a fost diagnosticat cu noul coronavirus în 6 octombrie și a fost internat de atunci într-un spital din Podgorița de atunci.

După izbucnirea pandemiei de COVID-19, mitropolitul a apărut în mod regulat, în public, fără mască, încălcând recomandările autorităților. În timpul ceremoniilor din luna mai pentru cinstirea unui episcop din secolul al XVII-lea, Sf. Vasilije Ostroski, Făcătorul de minuni, el a declarat că pelerinajul este „vaccinul lui Dumnezeu”.

„Ar fi bine dacă oamenii de știință ar inventa un vaccin, dar înainte ca acesta să fie găsit, există un vaccin care a acționat de-a lungul secolelor”, referindu-se la pelerinaje.


Distribuie articolul