MSC devine cea mai mare linie de transport maritim din lume, depășind Maersk

MSC devine cea mai mare linie de transport maritim din lume, depășind Maersk
  • Acasă
  • /
  • Social
  • /
  • MSC devine cea mai mare linie de transport maritim din lume, depășind Maersk

( MI News Network ) Gigantul danez de transport maritim Maersk a fost zeci de ani lider mondial in transportul maritim de, dar astăzi, a fost depășită de MSC, care a devenit cea mai mare linie de transport maritim din lume, specializata in nave de tip container. Noile date publicate miercuri reflectă faptul că compania […]

( MI News Network )

Gigantul danez de transport maritim Maersk a fost zeci de ani lider mondial in transportul maritim de, dar astăzi, a fost depășită de MSC, care a devenit cea mai mare linie de transport maritim din lume, specializata in nave de tip container.

Noile date publicate miercuri reflectă faptul că compania de transport maritim elvețiano-italian a urcat în top. Flota companiei include aproape 2.000 de nave containere de 20 de picioare mai mult decât concurentul său.

Provocările și blocajele din lanțul de aprovizionare au sporit veniturile din transport maritim în 2020 și 2021. S-ar putea să ne vină în minte că firmele își doresc să dețină sectorul. Dar cei de la Maersk, inclusiv Soren Skou, CEO, par să considere că a fi cel mai mare nu înseamnă întotdeauna să fii cel mai bun. Aceștia pun accentul pe logistica terestră, unde marja de profit este semnificativ mai mare.

Dar un lucru pe care probabil l-au uitat este modul în care angajații lor preiau activitatea de bază a companiei.  Un comandant de nava de la Maersk a menționat în postarea sa pe LinkedIn, că afacerea bazata numai pe activitatea de transport maritim a contribuit la 78% din veniturile companiei. El a adăugat că fără cei 12.000 de marinari ai companiei, Maersk nici măcar nu ar exista.

Relația Maersk-MSC

În timp ce Maersk a cedat prima poziție companiei Mediterranean Shipping (MSC ) cu sediul la Geneva, cele doua companii au o legătură strânsă, fiind intr-o colaborare de partajare  anavelor.  De asemenea, partajează o platformă intuitivă bazată pe blockchain care generează informații de expediere.

Chiar dacă Maersk nu mai este cel mai mare transportator de marfă, a avut cel mai profitabil trimestru spre sfârșitul lunii decembrie. Totul a fost pregătit pentru a realiza un record pentru profitul maxim pe întregul an raportat de orice companie daneză vreodată – egalând profiturile cumulate pe parcursul a nouă ani la peste 16 miliarde de dolari.


Distribuie articolul


Spune-ne părerea ta