Nava de tip Newcastlemax, alimentata cu amoniac de la Anglo-Eastern, primește AiP

Nava de tip Newcastlemax, alimentata cu amoniac de la Anglo-Eastern, primește AiP
  • Acasă
  • /
  • Social
  • /
  • Nava de tip Newcastlemax, alimentata cu amoniac de la Anglo-Eastern, primește AiP

( MI News Network ) Un design inovator de nava bulker Newcastlemax alimentat cu amoniac de la Anglo-Eastern Technical Services (AETS) a primit aprobarea de principiu (AIP) de către ABS. Designul navei cu dublu combustibil nu modifica spațiul de marfă prin utilizarea rezervoarelor IMO de tip C montate pe punte sub castelul navei pe ambele […]

( MI News Network )

Un design inovator de nava bulker Newcastlemax alimentat cu amoniac de la Anglo-Eastern Technical Services (AETS) a primit aprobarea de principiu (AIP) de către ABS. Designul navei cu dublu combustibil nu modifica spațiul de marfă prin utilizarea rezervoarelor IMO de tip C montate pe punte sub castelul navei pe ambele borduri. AETS a proiectat sistemul pentru modernizarea navelor existente, precum și pentru constructiile navale noi alimentate cu amoniac.

„Amoniacul este un combustibil cu potențial ridicat ca soluție pentru companiile de transport maritim care doresc să-și decarbonizeze operațiunile. ABS se angajează să sprijine adoptarea sa în condiții de siguranță de către industrie și lucrează cu companii avansate, cum ar fi AETS, pentru a dezvolta sistemele de care va avea nevoie industria. Suntem mândri că putem folosi această perspectivă lider în industrie pentru a sprijini abordarea lor inovatoare”, a declarat Christopher J. Wiernicki, președinte ABS, președinte și CEO.

„Tranziția la combustibili alternativi este o parte inevitabilă a viitorului industriei noastre către tehnologiile de propulsie net-zero. Crearea unor proiecte alternative avansate de nave cu siguranță echivalentă cu cea a navelor convenționale va facilita rata de adaptare. Suntem mândri să fim primii în acest moment critic al decarbonizării transportului internațional”, a declarat Bjorn Hojgaard, CEO al Anglo-Eastern Univan Group.

„Suntem încântați să colaborăm cu societăți de clasificare de top, cum ar fi ABS, în proiecte noi precum proiectarea navelor noastre cu zero emisii, fără pierderi de volum de marfă, a căror verificare și validare reprezintă un pas important către eforturile noastre de decarbonizare”, a spus Arunava. Sengupta, director general al AETS.

Deoarece potențialul amoniacului de a contribui la obiectivele de decarbonizare ale transportului maritim este din ce în ce mai recunoscut, ABS a luat măsuri pentru a sprijini adoptarea acestuia prin publicarea unor ghiduri în industrie pentru proiectarea și construcția navelor alimentate cu amoniac.

Ghidul ABS pentru navele alimentate cu amoniac stabilește criteriile de proiectare de clasificare pentru amenajările, construcția, instalarea și examinarea mașinilor, echipamentelor și sistemelor pentru navele care operează cu amoniac, pentru a minimiza riscurile pentru navă, echipaj și mediu.


Distribuie articolul


Spune-ne părerea ta