Negreștenii au internet WiFi în 12 spații publice din oraș și satele componente

Negreștenii au internet WiFi în 12 spații publice din oraș și satele componente
  • Acasă
  • /
  • Social
  • /
  • Negreștenii au internet WiFi în 12 spații publice din oraș și satele componente

( Simona DANDA – Vremea Noua ) ACCES GRATUIT… Vești bune pentru negreșteni. Aceștia beneficiază, începând de luna aceasta, de internet WiFi în 12 locații, din care 8 în Orașul Negrești și 4 în satele componente. Acestea sunt Primăria (cuprinde atât parcul din fata primăriei cât și parcul din fața Oficiului Poștal), Parcul din fața […]

( Simona DANDA – Vremea Noua )

ACCES GRATUIT… Vești bune pentru negreșteni. Aceștia beneficiază, începând de luna aceasta, de internet WiFi în 12 locații, din care 8 în Orașul Negrești și 4 în satele componente. Acestea sunt Primăria (cuprinde atât parcul din fata primăriei cât și parcul din fața Oficiului Poștal), Parcul din fața Casei orășenești de cultură “Neculai Cioată”, Stația de autobuz din dreptul blocului ANL B5, Liceu corp A (str. 1 Decembrie), Liceu corp B (str. Decebal), Piața agroalimentară, Școlile din Căzănești, Cioatele, Parpanița, Valea Mare, Sala de sport – cuprinde și zona Parcului, precum și Căminul de copii (cuprinde Centrul de tineret, zona pietonală de pe str. M. Kogălniceanu și parcul de joacă de la Cămin).

Lansat în 2018, programul WIFI4EU prevede acordarea de cupoane valorice a câte 15 000 euro pentru localitățile din UE, Islanda și Norvegia, care se angajează să ofere publicului acces gratuit la internet wireless. Aceste cupoane au fost alocate pe principiul “primul venit, primul servit”. “Orașul nostru a reușit sa candideze cu succes în obținerea finanțării, fiind printre cele 67 de municipalități din România care au primit un cupon valoric în cadrul celui de al 4-lea și ultim apel pentru aplicații. Rețelele finanțate prin WIFI4EU sunt gratuite și fără publicitate pentru o perioadă de cel puțin 3 ani și nu colectează date cu caracter personal. Oricine dorește să se conecteze la rețeaua wireless gratuită WIFI4EU trebuie doar să aleagă, pe dispozitivul său, rețeaua deschisă numită WIFI4EU și să apese butonul Conectare pe pagina de autentificare care apare automat”, se arată într-o informare a Primăriei Negrești.

Alte 19 comune din județul Vaslui au mai aplicat în cadrul acestui program

Potrivit Ghidului de proiect, „Se asteaptă ca această conectivitate wireless locală gratuită și fără condiții discriminatorii să contribuie la reducerea decalajului digital, în special în comunitătile rămase în urmă din punct de vedere al alfabetizării digitale, inclusiv în zonele rurale și în locurile îndepărtate. Ea ar trebui să îmbunătătească în continuare accesul la serviciile online care sporesc calitatea vieții în comunitățile locale, facilitând accesul la servicii precum e-sănătatea și e-guvernarea, să permită crearea de noi oferte de incluziune digitală cum ar fi cursurile de utilizare a computerelor și a internetului și să promoveze dezvoltarea de întreprinderi mici și mijlocii locale inovatoare în domeniul produselor și al serviciilor digitale”, se mai arată în ghidul programului. Până acum, un oraș (Bârlad) și 19 comune au mai aplicat în cadrul acestui program: Bârlad, Băcești, Bălteni, Cozmești, Dodești, Drânceni, Epureni, Ferești, Hoceni, Iana, Ibănești, Muntenii de Jos, Suletea, Vetrișoaia, Zorleni, Găgești, Pogana, Poienești și Viișoara.


Distribuie articolul


Spune-ne părerea ta