„Noaptea Muzeelor. La Vaslui…povestea continuã!”

„Noaptea Muzeelor. La Vaslui…povestea continuã!”
  • Acasă
  • /
  • Social
  • /
  • „Noaptea Muzeelor. La Vaslui…povestea continuã!”

( Simona DANDA – Vremea Noua ) INVITATIE… Vasluiul se alãturã si anul acesta oraselor care organizeazã Noaptea Muzeelor. Sâmbãtã, 12 iunie, va avea loc a XVII-ea editie, în program fiind prevãzute momente dedicate tuturor categoriilor de public: vizitarea expozitiei de bazã, spectacole, expozitii temporare, joc, tombolã si premii. Activitãtile evenimentului se vor desfãsura pe […]

( Simona DANDA – Vremea Noua )

INVITATIE… Vasluiul se alãturã si anul acesta oraselor care organizeazã Noaptea Muzeelor. Sâmbãtã, 12 iunie, va avea loc a XVII-ea editie, în program fiind prevãzute momente dedicate tuturor categoriilor de public: vizitarea expozitiei de bazã, spectacole, expozitii temporare, joc, tombolã si premii. Activitãtile evenimentului se vor desfãsura pe esplanada din fata muzeului si în interiorul institutiei, în intervalul orar 17:00-24:00.

Manifestarea va debuta la ora 17:00 cu un spectacol oferit de Asociatia „DUO ART”. “Melomanii vor avea parte de un real rãsfãt. Vor performa interpreti vocali si instrumentali, iar din repertoriu nu lipsesc muzica usoarã si clasicã, folk-ul, rock-ul si muzica jazz. Pe lista invitatilor apar nume iubite de publicul vasluian: va urca pe scenã finalistul emisiunii „Românii au talent”, Rares Trufea, iar Hands of Angels va sustine un adevãrat concert rock. Spectacolul se va încheia pe acorduri de jazz. Surpriza serii, Sorin Zlat Band, va cânta începând cu ora 21:10.

Iubitorii de artã plasticã si pasionatii de medalisticã sunt asteptati la vernisajul a douã expozitii: „Colectia de Artã dr. Constantin Teodorescu”, în sala „Arta”, „Eternitatea în luciul metalului. Istorie si culturã în medalisticã”, în sala Multimedia”, au transmis reprezentantii muzeului.

Tombolã ineditã – „Un suvenir cât o enciclopedie“ – dedicatã tuturor celor care vor achizitiona un suvenir pus în vânzare

De asemenea, acestia au mai transmis cã anul acesta, portile muzeului vor fi deschise publicului larg, care va putea vizita expozitia permanentã. “Accesul vizitatorilor în incintã se va efectua controlat si gradual, pe mãsurã ce persoanele care au terminat parcurgerea traseului de vizitare pãrãsesc muzeul.Va fi lansatã o provocare pentru vasluienii cu spirit de observatie. Concursul „Detectiv peste timpul istoric” presupune identificarea de cãtre vizitatori a unui obiect din expozitia de bazã, amplasat la o altã sectie decât cea de care apartine. Cîstigãtorul va fi premiat prin tragere la sorti.O tombolã ineditã – „Un suvenir cât o enciclopedie” – este dedicatã tuturor celor care vor achizitiona un suvenir pus în vânzare cu aceastã ocazie. Cîstigãtorul va fi ales prin tragere la sorti.Participarea la activitãtile organizate în cadrul acestei manifestãri este gratuitã, cu respectarea normelor de prevenire a rãspândirii virusului SARS-CoV-2″, se aratã într-o informare a Muzeului Judetean “Stefan cel Mare” Vaslui.


Distribuie articolul


Spune-ne părerea ta