Noi suntem stapanii casei

Noi suntem stapanii casei

Da, noi suntem stapanii casei numite Romania si de aceea ne mai permitem sa ne enervam si sa batem cu pumnul in masa, iar politicienilor pe care ii putem considera oaspeti daca nu le plac iesirile noastre de stapani ai casei, le putem sugera ca ar fi bine sa-si  ia bocceluta si sa plece. Oaspetii […]

Da, noi suntem stapanii casei numite Romania si de aceea ne mai permitem sa ne enervam si sa batem cu pumnul in masa, iar politicienilor pe care ii putem considera oaspeti daca nu le plac iesirile noastre de stapani ai casei, le putem sugera ca ar fi bine sa-si  ia bocceluta si sa plece.

Oaspetii nostri, politicieni, au dat buzna in casa noastra intrand cu minciuni si iata ca sunt nemultumiti ca noi, stapanii casei, ne mai enervam, mai batem cu pumnul in masa, mai spargem cate un geam, pentru ca asa-i romanul la manie, mai ales cand vede ca oaspetele vrea sa se instaleze in casa pe post de stapan.

De aceea noi poporul ne putem permite sa facem ce dorim in casa noastra, pentru ca in afara de noi, nici un oaspete nu are dreptul sa incerce sa transforme casa noastra intr-un grajd sau intr-o carciuma. Ma intreb, oare ce au acesti politicieni nesabuiti de incerca sa ne invete cum sa ne comportam la noi acasa, acum cand trecem poate prin cea mai neagra perioada din ultimele decenii, ei in loc sa fie atenti cu stapanul casei se gandesc cum sa-l jefuiasca. Priviti numai la lupta acerba pentru ciolan, nu-i intereseaza nimic altceva decat banii si averea casei.

Azi dupa ce se gandesc cum sa ne talhareasca, au tupeul sa ne invete cum sa ne comportam. Cica ar trebui sa votam pentru ei,pentru acesti venetici ai trecutului, pentru ca sa ramana in continuare in casa, sa ne imparta ei mancarea de pe masa, sa ocupe ie odaile cele mai bune, iar noua sa ne arate presul de la usa pentru a dormi. De asemenea vor sa le dam bani, bani si iarasi bani de care nu se mai satura.

Acesti nesimtiti, au azi tupeul sa ne invete ce este democratia si responsabilitatea. Ei, care de peste trei decenii, au furat, au cheltuit banii casei in scopuri de clan si partid, ei care au mintit si mint lumea, tocmai ei sa ne invete ce este patriotismul si grija fata de popor. Iata, ca astazi, acesti rataciti prin istorie incearca sa ne pacaleasca sa-i aprobam pentru lanturile care ni le pregatesc. Numai ca intre noi, stapanii casei si ei, incepe sa se ridice un zid. Este zidul nostru si punctul nostru de sprijin. Este cel de-al patrulea zid, pentru ca fara el nimeni nu poate spune ca este la el acasa.


Distribuie articolul


Spune-ne părerea ta