Noua navă de cercetare polară „RSS Sir David Attenborough” face un voiaj inaugural în Antarctica

Noua navă de cercetare polară „RSS Sir David Attenborough” face un voiaj inaugural în Antarctica
  • Acasă
  • /
  • Social
  • /
  • Noua navă de cercetare polară „RSS Sir David Attenborough” face un voiaj inaugural în Antarctica

( MI News Network ) Nava de cercetare polară de ultimă generație a Marii Britanii, RRS Sir David Attenborough, pleacă din Harwich pentru a începe călătoria sa inaugurală în Antarctica. Nava, cu 66 de membri ai echipajului și cercetatori, va face o oprire la Portsmouth pentru a se aproviziona cu, combustibil înainte de a naviga […]

( MI News Network )

Nava de cercetare polară de ultimă generație a Marii Britanii, RRS Sir David Attenborough, pleacă din Harwich pentru a începe călătoria sa inaugurală în Antarctica. Nava, cu 66 de membri ai echipajului și cercetatori, va face o oprire la Portsmouth pentru a se aproviziona cu, combustibil înainte de a naviga spre Insulele Falkland.

În timpul primei sale misiuni, nava de cercetare de ultimă generație va transfera echipe pe stații, combustibil, alimente și marfă la cinci dintre stațiile de cercetare ale British Antarctic Survey (BAS).

Nava va arbora drapelul curcubeu pentru a sărbători Polar Pride Day, care va fi sărbătorită joi. Această inițiativă a fost introdusă de Foreign Commonwealth si Development Office anul trecut pentru a sărbători contribuția tuturor persoanelor LGBTQ+  la cercetarea polară în Teritoriul Antarctic Britanic și Insulele Georgia de Sud și Sandwich de Sud (SGSSI).

Noul vas a fost numit după prezentatorul TV și naturalistul Sir David Attenborough. În 2016, printr-un sondaj online, utilizatorii au votat pentru denumirea navei „Boaty McBoatface”. Cu toate acestea, miniștrii l-au respins. Cu toate acestea, mai târziu, unul dintre mini-submarinele cu rază lungă de acțiune ale navei a ajuns să se numească Boaty McBoatface.


Distribuie articolul


Spune-ne părerea ta