Nu esti antrepenor. Si ce daca ?

Nu esti antrepenor. Si ce daca ?

Orice afacere este ca un joc de strategie, dar este in viata reala. Pare interesant sa-l  joci. De mic mi-au placut jocurile de strategie si nu primeam nici un ban daca distrugeam strategia si tactica adversarului. Tot secretul consta in momentul cand demaram jocul, sa am o strategie si cu niste obiective mici care duc […]

Orice afacere este ca un joc de strategie, dar este in viata reala. Pare interesant sa-l  joci. De mic mi-au placut jocurile de strategie si nu primeam nici un ban daca distrugeam strategia si tactica adversarului. Tot secretul consta in momentul cand demaram jocul, sa am o strategie si cu niste obiective mici care duc la un obiectiv final si pentru ca vreau sa castig.

Probabil  daca doresc  sa deschid o afacere, as privi totul ca un joc de strategie in care inamicul sunt eu insumi si care doresc sa fiu mai bun decat, cel de anul trecut. In primul rand as cauta sa separ putin cuvantul afacere de cuvantul bani si m-as axa mai mult in prima faza pe strategie si pe obiective. Incet-incet dupa aceea vin si banii, ca banii nu sunt rai si nu te judeca nimeni pentru ca faci bani. Urmatorul pas ar fi sa-mi setez cate un mic obiectiv, realizabil. Si tot asa exact ca un joc de strategie incepi sa intelegi ca nu poti sa pierzi.

Dar in viata este important sa faci ceva care te face fericit. Daca vrei sa lucrezi in mediul privat si aici ma refer la o corporatie, unde ai obiective clare, sarcini precise, stii ce ai de facut nu ai riscuri si nu trebuie sa iei decizii finale e ok, nu esti inferior nimanui.


Distribuie articolul