O Românie dezvoltată să încapă toți ”căpșunarii” în ea

O Românie dezvoltată să încapă toți ”căpșunarii” în ea
  • Acasă
  • /
  • Social
  • /
  • O Românie dezvoltată să încapă toți ”căpșunarii” în ea

By Mihai Botez – Deputat USR-PLUS Vaslui – Presedinte Filiala Judeteana USR Vaslui O autoare suedeză de cărți pentru copii a încercat să-i facă pe toți copiii suedezi să înțeleagă cerșetorii și să vadă dincolo de aparențe, dar a stârnit un conflict mare cu românii. Pare că nu intenționat, dar e totuși o greșeală care […]

By Mihai Botez – Deputat USR-PLUS Vaslui – Presedinte Filiala Judeteana USR Vaslui

O autoare suedeză de cărți pentru copii a încercat să-i facă pe toți copiii suedezi să înțeleagă cerșetorii și să vadă dincolo de aparențe, dar a stârnit un conflict mare cu românii. Pare că nu intenționat, dar e totuși o greșeală care afectează iremediabil viețile copiilor și implicit ale părinților lor, a celor care trăiesc și studiază în Suedia.

Cartea vorbește despre cum niște părinți proveniți din medii sărace, dintr-o țară săracă își mint copiii că se duc la cules căpșuni în Suedia, dar de fapt ajung la cerșit. Copiii sunt feriți de adevăr pentru a-i proteja și pentru a le proteja demnitatea. Nu se spune nicăieri că ar fi români, ci doar numele sunt românești și de aici toată supărarea, justificată.

Cartea aceasta se studiază, opțional ce-i drept, în școlile din Suedia.

Pentru ochii unui adult, povestea este interesantă și educativă, dar pentru copii, care sunt tentați să vadă lucrurile mai degrabă în alb și negru, și care caută mereu vulnerabilități la ceilalți copii, povestea aceasta este o armă. Aceasta este o armă cu care copiii se vor tachina și ataca unii pe alții, mai dur decât ar face-o adulții.

Sper ca această carte să fie retrasă din circuitul școlar, pentru că din păcate nu servește scopului pentru care a fost scrisă.

În paralel cu rezolvarea acestei probleme în Suedia, trebuie să îndreptăm lucrurile la noi acasă astfel încât românii să nu mai plece. E un efort comun și foarte greu de făcut, dar merită să luptăm și să muncim pentru ca țara noastră să fie un loc în care să fie plăcut să trăiești.

Că tot suntem în ajun de sărbătoare națională a Unirii de la 24 ianuarie, îmi doresc o Românie în care să încapă toți cetățenii ei, ”căpșunari” sau nu, indiferent de etnie sau clasă socială. Îmi doresc mult de tot să trăim în armonie, iar pentru asta avem nevoie de educație și de un strop de prosperitate.


Distribuie articolul