O Romanie fara hotie.

O Romanie fara hotie.

USRPLUS a ales un slogan de campanie inspirat parca din Biblie. In Decalog intalnim a Opta Porunca – “Sa nu furi.” Furtul este un pacat greu, care-i lipseste pe talhari de imparatia lui Dumnezeu, in Biblie se mentioneaza urmatoarele:…. nici furii, nici lacomii, nici beţivii, nici batjocoritorii, nici răpitorii nu vor moşteni împărăţia lui Dumnezeu […]

USRPLUS a ales un slogan de campanie inspirat parca din Biblie. In Decalog intalnim a Opta Porunca – “Sa nu furi.”

Furtul este un pacat greu, care-i lipseste pe talhari de imparatia lui Dumnezeu, in Biblie se mentioneaza urmatoarele:…. nici furii, nici lacomii, nici beţivii, nici batjocoritorii, nici răpitorii nu vor moşteni împărăţia lui Dumnezeu (I Cor. 6, 10) – spune Sfântul Apostol Pavel.

Astazi toti, in Romania si nu numai, discuta despre coruptie care este tot o forma de furt. Discuta corupții cu corupții, corupții cu necorupții, necorupții cu necorupții, precum și coruptibilii cu coruptibilii, coruptibilii cu necoruptibilii și necoruptibilii cu necoruptibilii. Întreaga societate, de jos pană sus, vorbește despre coruptie, o blestemă și înfiereaza, dar ea, în loc sa scada, creste, în loc să moara, infloreste si intinereste, avand, ca eroul din poveste, viata fara de moarte.

Dar ce inseamna coruptia sora buna a hotiei?

 Coruptia înseamna, starea de abatere de la moralitate, deducem ca ea, omniprezenta “doamna”, porneste de la denuntarea unui pact, a unei conventii morale. Morala insemnand, un ansamblu de norme de convietuire, de comportare a oamenilor unii fată de altii si fata de societate, de colectivitate. Omenirea, în decursul evolutiei ei, a înteles, de exemplu, ca nu e bine să furi și a stabilit o conventie, “Hai să nu furam!”. Iata insa ca si aceasta conventie, ca toate conventiile din lume, se încalca, nu numai în Romania cea coruptă, ci pe tot mapamondul.

Un detaliu foarte important, conform aceleasi conventii, incalcarea normelor morale nu este sanctionata de lege, ci de opinia publica, eventual la vot. Dar aici lucrurile se complica putin, binenteles in favoarea coruptiei si coruptilor. Sa ne gandim pe ce se tine gigantica piramida a coruptiei? Pe noi, cetatenii simpli si cinstiti ai acestei tari care blestemam, coruptia!  Singura formatiune politica, USRPLUS prin sloganul sau de campanie a ridicat stacheta standardelor din politica si societatea romaneasca, de aici si atacurile la adresa acestei aliante.

Personal nu vad o explicatie la atacurile declansate la adresa USRPLUS.  Nu cred ca miza importanta sunt voturile, miza o reprezinta standardele prezentate societatii de USRPLUS. Atacurile virulente ale PNL si mai nou PMP sunt la acele standarde prea inalte, de care PNL, PMP nu ar fi atat de interesate daca alianta USRPLUS nu ar pune presiune constanta pentru atingerea lor. In concluzie, miza in campania electorala ce sta sa inceapa, nu reprezinta pentru partidele inscrise in cursa USRPLUS, ci ceea ce alianta USRPLUS a ales sa reprezinte.


Distribuie articolul