O victorie cat o infrangere

O victorie cat o infrangere
Hands making thumbs up

Cum sa te raportezi la victorii stie toata lumea sau macar pretinde ca stie. Ce te faci cand constati ca in momente decisive, personaje pe care le consideri emblematice dau dovada de slabiciune, se lasa cuprinse de teama sau se dovedesc incompetente. Primul reflex este sa uiti imediat si sa treci mai departe. Dar problema […]

Cum sa te raportezi la victorii stie toata lumea sau macar pretinde ca stie. Ce te faci cand constati ca in momente decisive, personaje pe care le consideri emblematice dau dovada de slabiciune, se lasa cuprinse de teama sau se dovedesc incompetente. Primul reflex este sa uiti imediat si sa treci mai departe. Dar problema nu poate fi ocolita la infinit. Intr-o buna zi, vine scadenta.

Ma uit zilele acestea la entuziasmul care marcheaza parafarea acordului de constructie politica intre PSD si PNL. Dupa cum cunosc clasa politica romaneasca, probabil ca aceasta victorie se va transforma mai curand decat ne asteptam intr-un dezastru pentru ambele partide.

Paradoxal, la originea dezastrului politic si social, din viitor, sta o victorie si nu o infrangere. Victoria din aceasta vara, cand PNL si Presedintele Iohannis au alungat USR-ul de la guvernare si cei de la PNL l-au incoronat pe Florin Citu ca sef la acest partid, a fost teribil de prost inteleasa de PNL si PSD. Cele doua partide s-au vazut in postura de a se declara noua putere in Romania. Ce mai conta ca nu au inteles nimic din istoria recenta a aliantei celor doua partide, se considera buni, puternici. Nu conteaza ca organizarea si logistica acestei aliante este la pamant. Nu intereseaza pe nimeni acest aspect.

A vorbi numai despre victorii este daunator.


Distribuie articolul


Spune-ne părerea ta