Oamenii sunt singuri, altfel ar construi poduri si nu ziduri

Oamenii sunt singuri, altfel ar construi poduri si nu ziduri
  • Acasă
  • /
  • Social
  • /
  • Oamenii sunt singuri, altfel ar construi poduri si nu ziduri

Sociologii, analistii politici, astrologii, ghicitoarele dau in carti si citesc in stele ca sa afle cine , totusi, va castiga alegerile parlamentare din 6 decembrie, sau cine stie, de cand, avand in vedere evolutia pandemiei. Curiozitatea omeneasca este fireasca, explicabila, dar, cand trece de punctual critic ea devine contraproductiva. Aceasta curiozitate ne-a paralizat imaginatia si […]

Sociologii, analistii politici, astrologii, ghicitoarele dau in carti si citesc in stele ca sa afle cine , totusi, va castiga alegerile parlamentare din 6 decembrie, sau cine stie, de cand, avand in vedere evolutia pandemiei. Curiozitatea omeneasca este fireasca, explicabila, dar, cand trece de punctual critic ea devine contraproductiva.

Aceasta curiozitate ne-a paralizat imaginatia si ne-a inhibat in asa masura, incat nici nu mai intrebam, ce se va intampla cu Romania dupa alegeri. Daca invingator clar va iesi PSD sau PNL, opinia mea ca nu se va intampla nimic. Daca unul dintre aceste doua partide va putea sa formeze o majoritate fara USR-PLUS nu va mai conta cine va fi prim-ministru, fie el un psd-ist “mucegait” sau un liberal care miroase a parfum cumparat de la Berlin. Pentru ca, obiectiv, vorbind lucrurile nu pot merge bine in acest stat.

 Romania a inceput sa semene cu un hoit deasupra caruia roiesc ciorile si din trupul ei rup cu boturile insangerate hienele si sacalii. Aceste haite lacome nu se vor opri pana cand din Romania nu vor mai ramane decat oasele. Aceasta realitate nu este din cauza ca noi am fi lenesi si saraci, sau pentru ca Dumnezeu ne-a asezat in calea rautatilor, ca nu am avea resurse energetic proprii, ca am avea o clasa politica de proasta calitate profesionala, toate acestea sunt adevarate, dar nu sunt radacina reala a raului. Adevaratul dusman al Romaniei este Romania insusi.

Populatia traitoare in judetele din regiunea Moldova, in cei 30 de ani a fost indepartata din viata economica si din marile afaceri acestea fiind concentrate in Bucuresti sau in zona Ardealului. Locuitorii din judetele sarace ale Moldovei, daca luam ca exemplu Judetul Vaslui, au ramas numai cu pamantul agricol pe care-l lucreaza ca in Evul Mediu. Azi poti vedea in satele vasluiene vaci si cai inhamati la plug, arand aidoma ca pe timpul lui Stefan cel Mare. Puneti-I pe acesti tarani sarmani, inhamati la plug, alaturi de domnitele si domnii de la Bucuresti “inhamati” la volanele masinilor luxoase de zeci sau sute de mii de euro si atunci o sa intelegem care este esenta acestui stat democratic numit Romania.

Toate guvernarile PSD, PNL, PNTCD, PDL in cei 30 de ani s-au concentrat pe dezvoltarea economica a Bucurestiului si Ardealului, iar moldovenilor le-a fost lasata mizeria si disperarea. Mizeria din multe sate moldovenesti a atins cote inimaginabile, multi tineri si tinere din aceste sate transformandu-se in “furnizori” pentru gastile de interlopi din Bucuresti sau aiurea.

Suntem un stat fara cetateni, temerea mea este ca in scurt timp in Romania vor ramane numai batrani, bolnavi si interlopi. In acesti 30 de ani a fost distrusa intelectualitatea de la oras si de la sat, au fost distruse si ruinate frumoasele noastre sate de altadata, a fost compromisa credinta in Dumnezeu pentru ca, desi s-au construit nenumarate lacase de cult, lumea a devenit mai pagana si mai inumana. Aceste realitati le constatam, nu neparat din interes politic, ci pentru ca sunt dureros de adevarate.

Si atunci ma intreb… ce perspectiva si viitor are un stat care-si inhama proprii cetateni la plug si-i mana pana cad pe brazda? Inca, astept raspunsul de la domnii psd-isti si pnl-isti.


Distribuie articolul


Spune-ne părerea ta