Obiceiurile „barbare” de astazi

Obiceiurile „barbare” de astazi
crazy strong viking with traditional costume attacking. studio shot, isolated on white background. looking at camera with angry eyes.

Copiilor si nepotilor nostri, cand avem ocazia le povestim despre regimul opresiv reprezentat de comunism. Probabil copiii din ziua de astazi vor povesti la randul lor nepotilor cum purtau ei masca si cum de la ora 20.00 nu mai aveau voie sa iasa din casa. Iar peste zeci de ani nepotii, copiilor de azi vor […]

Copiilor si nepotilor nostri, cand avem ocazia le povestim despre regimul opresiv reprezentat de comunism. Probabil copiii din ziua de astazi vor povesti la randul lor nepotilor cum purtau ei masca si cum de la ora 20.00 nu mai aveau voie sa iasa din casa. Iar peste zeci de ani nepotii, copiilor de azi vor ramane oripilati de obiceiurile de-a dreptul barbare ale strabunicilor lor.  Strangerea mainilor, imbratisarile si mai ales pupatul pe obraz, vor fi considerate adevarate atentate la sanatate.

Priveam  oripilat la pancartele de la ultimele demonstratii. Acestea sunt cele mai bune argumente ca educatia s-a dus in cap si ca avem nevoie urgent de ea. Ma ingrozesc  de faptul ce vor scrie, la manifestatii  cei care fac scoala on-line, admitand ca protestatarii de astazi au terminat scoala in mod clasic. Ne paste un nou tip de scriere bazata numai pe poze, GIF-uri, etc. Daca nu punem scoala pe locul meritat. Probabil inca nu am ajuns in punctul critic, din care nu ne mai putem intoarce, dar e posibil să fi trecut de punctul până la care am fi putut preveni colapsul.

Dar si colapsul poate fi, punctul care face loc unei noi lumi. Evident, si dinozaurii au disparut dar lumea a continuat sa existe. Doar ca ne trebuie timp sa ne obisnuim cu ideea …


Distribuie articolul