Ofițer SAR din Vietnam premiat de IMO fiinca și-a riscat viața pentru a salva 12 oameni de pe o nava esuata in conditii de furtuna puternica

Ofițer SAR din Vietnam premiat de IMO fiinca și-a riscat viața pentru a salva 12 oameni de pe o nava esuata in conditii de furtuna puternica
 • Acasă
 • /
 • Social
 • /
 • Ofițer SAR din Vietnam premiat de IMO fiinca și-a riscat viața pentru a salva 12 oameni de pe o nava esuata in conditii de furtuna puternica

( MI News Network ) Un ofițer de căutare și salvare a vietii pe mare din Vietnam, care și-a riscat în mod repetat viața pentru a salva alți 12 într-o îndrăzneață salvare pe mare de trei zile, a primit premiul IMO 2021 pentru curaj excepțional pe mare. Dl Tran Van Khoi a fost onorat în […]

( MI News Network )

Un ofițer de căutare și salvare a vietii pe mare din Vietnam, care și-a riscat în mod repetat viața pentru a salva alți 12 într-o îndrăzneață salvare pe mare de trei zile, a primit premiul IMO 2021 pentru curaj excepțional pe mare. Dl Tran Van Khoi a fost onorat în timpul ceremoniei anuale a premiilor IMO (6 decembrie). Domnul Khoi, un ofițer de căutare și salvare al Centrului regional de coordonare a căutării și salvarii maritime nr.II, Administrația Maritimă din Vietnam, a fost nominalizat pentru premiu de către Vietnam.

La sediul IMO, domnul Paul Sadler, fost reprezentant al Guvernului Regatului Unit la IMO și al IACS, a inmanat Premiul Internațional pentru 2020. Secretarul general al IMO, Kitack Lim, a subliniat „actul incredibil de determinare și curaj al domnului Khoi care a salvat vieți. ”.

Efort eroic de căutare și salvare

Domnul Khoi a fost recunoscut pentru acțiunile sale pe o perioadă de trei zile (8-10 octombrie 2020), când și-a riscat în mod repetat viața pentru a salva 12 membri ai echipajului prinși la bordul navei de marfă scufundate Vietship 01. Nava a esuat în timp ce se indrepta spre portul Cua Viet, din cauza valurilor mari și a rafalelor de vânt de 74 km/h cauzate de taifunul Linfa. Domnul Khoi a înotat în mod repetat prin valuri puternice pentru a efectua salvarile. Judecătorii au fost foarte impresionați de acțiunile sale curajoase și de încercările neobosite de salvare care au demonstrat curaj și determinare cu adevărat excepționale.

„Sunt foarte onorat și emoționat să fiu nominalizat la premiul nobil IMO pentru act de curaj excepțional. Sper că, cu o asemenea recunoaștere, pot radia curajul și curajul poporului vietnamez, astfel încât să fie mai multe exemple în viitor pentru cei care se străduiesc să dezvolte industria maritimă a țării”, a spus domnul Khoi, în videoclipul său de acceptare.

Doamna To Minh Thu, șef adjunct al misiunii și consilier la Ambasada Vietnamului în Regatul Unit, a fost la eveniment pentru a primi medalia și certificatul în numele domnului Khoi.

Scrisori de apreciere

Scrisori de apreciere au fost trimise la:

 • Comandantul și echipajul navei de salvare și răspuns în situații de urgență Esvagt Cantana.
 • Echipajele vaselor de pescuit Takaei-maru, Hisaei-maru, Eiko-maru și Tomomaru.
 • Ensign José Luis Sandoval Estrada, șeful Escadrilului de bărci cu motor, cu Forța Navală a Armatei Nicaraguane din Baza Navală Puerto Cabezas, Forța Navală a Armatei Nicaraguane.
 • Căpitanul Bogdan Rusu, Comandantul M/V Cosco Malaysia.
 • Comandantul și echipajul petrolierului BW Rhine.
 • Tehnician de supraviețuire în aviație clasa a II-a Christopher A. Fisher, de la Stația Aeriană a Gărzii de Coastă a Statelor Unite Elizabeth City, Garda de Coastă a Statelor Unite.

Certificate de recunoastere a meritelor

Au fost eliberate următoarele certificate de recunoastere a meritelor:

 • Căpitanul Ritesh Madhusudan Bhamaria, un pilot marin la bordul M/T Godam, Torres Pilots, pentru că a salvat doi pescari care se agățaseră de o scândură de lemn în condiții de mare agitata de mai bine de 15 ore.
 • Membrii echipei de salvare a scufundărilor din Guangzhou Rescue Base, Nan Hai Rescue Bureau: Căpitan. Huiguang Ye, domnul Tianci Lan, domnul Mingzhong Deng, domnul Zhiwei You, domnul Haile Zeng și domnul Yuhui Zhong. Aceștia au fost nominalizați pentru operațiunea de căutare și salvare subacvatică a nouă membri ai echipajului vrachierului Hongxiang 819, răsturnat.
 • Membri ai Filialei Azovo Chernomorsky a Serviciului de Salvare Marină: domnul Anton Muradyants, domnul Gambik Asaturyan, domnul Denis Nikolenko, domnul Kirill Vikulov și domnul Konstantin Kendigilyan. Aceștia au fost nominalizați pentru prevenirea scufundării M/V April prin identificarea sursei de pătrundere a apei și efectuarea eficientă a lucrărilor de urgență pe o navă încărcată cu mărfuri periculoase.
 • Membrii echipei DEGAK-20 de siguranță, securitate, căutare și salvare în scufundări, din cadrul Comandamentului Gărzii de Coastă Turciei: domnul Doruk Durmuș Yildiz, domnul Atakan Ömer Yenilmez, domnul Erkan Baytekin și domnul Olcay İbrahim Temeloğlu. Au fost nominalizați pentru salvarea echipajului bărcii de pescuit răsturnate Kumsal-55.
 • Tehnician de supraviețuire în aviație de primă clasă Joshua K. Mayfield de la Stația Aeriană a Gărzii de Coastă din Statele Unite ale Americii Elizabeth City pentru salvarea a doi marinari de pe o navă cu vele.
 • Subofițer de primă clasă Wallace Qual, stația de gardă de coastă Yaquina Bay, paza de coastă a Statelor Unite, nominalizat de Statele Unite, pentru operațiunea de salvare a comandantului navei de pescuit Legend după mai multe operațiuni de salvare a trebuit să fie abandonată.
 • Locotenentul Justin Neal, Locotenentul Jonathan Orthman, Tehnician electric în aviație clasa a II-a James Schwader și Tehnician de supraviețuire în aviație clasa a II-a Grant Roberts, de la Stația Aeriană a Gărzii de Coastă a Statelor Unite ale Americii Sitka, pentru căutarea și salvarea singurului supraviețuitor al scufundării F/V Irony în întuneric complet, furtună și valuri de 4 metri.
 • Echipele din India și Sri Lanka implicate în operațiunea de salvare pentru M/T New Diamond, care a luat foc și se îndrepta spre coasta Sri Lanka, încărcat cu mărfuri periculoase. Candidații indieni au fost membri ai echipei de salvare a Marinei Indiene (comandantul Raj Kishore, locotenentul comandant AV Tomar, subofițerul șef P. Bhagwan, subofițerul Sahil, marinarul de primă clasă Sarvashakti); membri ai Gărzii de Coastă a Indiei (dl. Pradhan Adhikari S. Satish, comandantul (JG) B. Bhatt, Navik (RP) Abhishek Tomar, Navik (RP) Kaushik Nautiyal), căpitanul Mandjiny Malayalathan și echipajul remorcherului Ocean Bliss. Candidații din Sri Lanka au fost membri ai echipajului ambarcațiunii de patrulare a marinei din Sri Lanka SLNS Ranarisi (comandantul KRGRS Rantenna, locotenentul KGASM Wijerathne, mecanic mecanic principal DLK Mudiyanse și marinarul capabil WGGU Senarathna).

Recunoașterea navigatorilor afectați de pandemie

IMO a recunoscut eforturile multor navigatori care au fost afectați de pandemia COVID-19. Secretarul general al IMO, Kitack Lim, a declarat: „Marinarii sunt esențiali pentru lanțul global de aprovizionare și pentru redresarea post-COVID. Drepturile lor la condiții de muncă sigure și decente trebuie să fie recunoscute, respectate și protejate. IMO va continua să lucreze pentru o desemnare mai largă a navigatorilor ca lucrători cheie, acces la vaccinare și asistență pentru navigatorii aflați în dificultate prin intermediul echipei sale dedicate de acțiune în criză pentru navigatori.”

Salvarea vieților migranților

Recunoașterea specială a navelor comerciale și a echipajului acestora implicate în salvarea migranților mixți pe mare a fost evidențiată în cadrul evenimentului Premiilor.

Secretarul general al IMO Lim a citat cifre de la Organizația Internațională pentru Migrație (OIM) care arată peste 140.000 de sosiri maritime sau tentative de traversare numai în Marea Mediterană până în acest an, cu peste 1.570 de persoane morți sau dispărute până în prezent.

„Ar trebui să recunoaștem că gărzile de coastă, marinele, agențiile de căutare și salvare și navele comerciale continuă să salveze persoane aflate în primejdie pe mare, acționând în cea mai bună tradiție a navigației și asigurându-se că numărul morților nu este chiar mai mare”, a spus el.

Au fost acordate două certificate speciale:

 • Căpitanul Zhang Hui și echipajul M/V Ocean Ang pentru rolul crucial jucat de toți cei aflați la bord în salvarea și asistarea a 41 de migranți dintr-o barcă care se scufundă în Marea Egee.
 • Căpitanul Volodymyr Yeroshkin și echipajul petrolierului Maersk Etienne pentru rolul lor vital în salvarea și asistența a 27 de persoane dintr-o barcă care se scufundă în Marea Mediterană.

Distribuie articolul


Spune-ne părerea ta