OMS, „îngrijorată” de răspândirea COVID în Europa: 500.000 de decese ar putea surveni până în martie

OMS, „îngrijorată” de răspândirea COVID în Europa: 500.000 de decese ar putea surveni până în martie
  • Acasă
  • /
  • Social
  • /
  • OMS, „îngrijorată” de răspândirea COVID în Europa: 500.000 de decese ar putea surveni până în martie

( Octavia Constantinescu  – Newsweek.ro ) Organizația Mondială a Sănătății (OMS) se declară „extrem de îngrijorată” de răspândirea infecțiilor de COVID în Europa, relatează BBC. Organizaţia Mondială a Sănătăţii este „extrem de îngrijorată” de răspândirea infecţiilor cu Covid-19 în Europa, relatează BBC. Directorul OMS Europa, dr. Hans Kluge a avertizat că aproximativ 500.000 de decese […]

( Octavia Constantinescu  – Newsweek.ro )

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) se declară „extrem de îngrijorată” de răspândirea infecțiilor de COVID în Europa, relatează BBC.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii este „extrem de îngrijorată” de răspândirea infecţiilor cu Covid-19 în Europa, relatează BBC.

Directorul OMS Europa, dr. Hans Kluge a avertizat că aproximativ 500.000 de decese ar putea fi înregistrate până în martie fără măsuri urgente.

Kluge a spus că introducerea unor măsuri precum purtarea obligatorie a măştilor de protecţie ar putea ajuta imediat. Avertismentul vine în momentul în care mai multe naţiuni raportează rate record de infecţie şi introduc tot mai multe restricţii.

Dr. Kluge a spus că în spatele răspândirii stau factori precum sezonul de iarnă, insuficienta vaccinare şi dominaţia regională a variantei Delta, mai transmisibile. El a cerut o utilizare sporită a vaccinurilor şi punerea în aplicare a măsurilor de bază de sănătate publică şi a unor noi tratamente medicale pentru a ajuta la combaterea creşterii.

„Covid-19 a devenit din nou cauza numărul unu de mortalitate în regiunea noastră”, a spus el pentru BBC, adăugând că „ştim ce trebuie făcut” pentru a lupta împotriva bolii.

Dr. Kluge a spus că măsurile obligatorii de vaccinare ar trebui privite ca o „ultimă soluţie”, dar că ar fi „foarte oportun” să existe o „dezbatere juridică şi în societate” despre această problemă.

„Înainte de asta, există şi alte mijloace precum paşaportul Covid”, a spus el, adăugând că acesta „nu este o restricţie a libertăţii, ci mai degrabă este un instrument pentru a ne păstra libertatea individuală”.


Distribuie articolul


Spune-ne părerea ta