Operațiunea „Vaccinarea anti-Covid” ia viteză: luni ajunge în România o tranșă-record – peste 500.000 de doze Pfizer!

Operațiunea „Vaccinarea anti-Covid” ia viteză: luni ajunge în România o tranșă-record – peste 500.000 de doze Pfizer!
  • Acasă
  • /
  • Social
  • /
  • Operațiunea „Vaccinarea anti-Covid” ia viteză: luni ajunge în România o tranșă-record – peste 500.000 de doze Pfizer!

( Redacţia – Ziaristii.ro ) Cea mai eficientă măsură în bătălia anti-Covid, dar și împotriva anarhiștilor conspiraționiști, este vaccinarea masivă a populației. Iar această operațiune prinde viteză tot mai mare, mai ales după tranșa de vaccin Pfizer/BioNTech pe care România o va primi luni, 5 martie: 511.290 de doze. Cele 511.290 de doze de vaccin Pfizer/BioNTech […]

( Redacţia – Ziaristii.ro )

Cea mai eficientă măsură în bătălia anti-Covid, dar și împotriva anarhiștilor conspiraționiști, este vaccinarea masivă a populației. Iar această operațiune prinde viteză tot mai mare, mai ales după tranșa de vaccin Pfizer/BioNTech pe care România o va primi luni, 5 martie: 511.290 de doze.

Cele 511.290 de doze de vaccin Pfizer/BioNTech care vor ajunge luni în România reprezintă cea mai mare tranșă de până acum.

Potrivit unui anunț făcut duminică dup-amiază de Comitetul Național de Coordonare a Activității privind Vaccinarea împotriva Covid-19 (CNCAV), noua tranșă de vaccin Pfizer/BioNTech va fi livrată pe cale aeriană, pe aeroporturile din București/Otopeni, Cluj-Napoca și Timișoara. Transportul către centrele de stocare este asigurat de firma producătoare, inclusiv pe cale terestră.

„Vaccinurile sunt transportate în condiții optime de siguranță, în containere speciale, cu gheață carbonică și folie etanșă”, precizează CNCAV.

Astfel, procesul de vaccinare va continua în ritm tot mai susținut, atât în centrele din București, cât și din țară.

Până la acest moment, România a recepționat 2.863.439 de doze de vaccin produse de compania Pfizer, iar 2.641.069 au fost deja utilizate pentru imunizarea populației.

„În centrele de vaccinare se vor utiliza atât doze recepționate de România în tranșa curentă, cât și în tranșele anterioare, pe baza solicitărilor transmise la Centrul Național și centrele regionale de depozitare, prin direcțiile de sănătate publică județene și cea a municipiului București. În România, alocarea dozelor de vaccin se realizează conform calendarului de livrare pus la dispoziție de firma producătoare, sens în care, săptămânal, țara noastră primește tranșele de vaccin necesare imunizării populației”, mai arată CNCAV.


Distribuie articolul