Palma lui Dumnezeu. Locul misterios din România care a impresionat pe toată lumea. Imagini uimitoare

Palma lui Dumnezeu. Locul misterios din România care a impresionat pe toată lumea. Imagini uimitoare
  • Acasă
  • /
  • Social
  • /
  • Palma lui Dumnezeu. Locul misterios din România care a impresionat pe toată lumea. Imagini uimitoare

(Violeta Badea – StiridinLume ) Palma lui Dumnezeu. Locul misterios din România care a impresionat pe toată lumea. Imagini uimitoare. Dincolo de toate problemele, România este una dintre cele mai frumoase țări de pe mapamond, având peisaje pitorești, atracții turistice naturale unice și obiective cum nu găsești peste tot în lume. Un colț de rai […]

(Violeta Badea – StiridinLume )

Palma lui Dumnezeu. Locul misterios din România care a impresionat pe toată lumea. Imagini uimitoare. Dincolo de toate problemele, România este una dintre cele mai frumoase țări de pe mapamond, având peisaje pitorești, atracții turistice naturale unice și obiective cum nu găsești peste tot în lume. Un colț de rai găsim și în Munţii Şureanu, acolo unde stă ascunsă Fundătura Ponorului sau „Palma lui Dumnezeu”. 

Locul se află în Parcul National Gradistea Muncelului-Cioclovina. Este o arie protejată de interes național, care se află în grupa muntoasă a Munților Șureanu-Parâng-Lotrului, aparținând lanțului muntos al Carpaților Meridionali, în partea sudică a județului Hunedoara, pe teritoriile administrative ale comunelor Baru, Boșorod, Bănița, Orăștioara de Sus și Pui, la o altitudine de 900 de metri.

Drumul până acolo nu este deloc ușor, deoarece autoturismele nu pot înainta. Cu toate acestea, turiștii se aventurează să vadă locul acesta fascinant. În Fundătura Ponorului timpul parcă a stat în loc, priveliștea este încântătoare, de un verde parcă desprins din povești, iar aerul proaspăt te fac să uiți imediat de orașele aglomerate și poluate.

Parcul se întinde pe aproape 38000 de hectare de pământ în masivul Şureanu este locul „fundăturii”, dar şi al faimoaselor cetăţi dacice din Munţii Orăştiei şi a unora dintre cele mai uimitoare peşteri din România. În acest loc există și un mic izvor care pleacă de sub Dealul Pleşului, formând un mic lac, din care apa se strecoară prin crăpăturile versantului. Astfel, turiștii se pot bucura de această oază de liniște unde se face auzită doar natura și murmurul păsărilor.

Fundătura Ponorului se află la o altitudine de 900 de metri și este străbătută de apele văii Ponorului. În urmă cu mulți ani, aceasta era unită cu valea Ponorici și forma o vale de dimensiuni mari care îşi revărsa apele în nord-estul depresiunii Haţeg, prin zona localităţii Fizeşti, conform administraţiei Parcului Natural Grădiştea Muncelului Cioclovina.

Peisajul natural este plin,iar detaliile sunt fascinante. Turiștii pot admira chiar și sălaşele şi grămezile de fân presărate în lunca Ponorului şi pe înălţimile din împrejurimi. În plus, albia râului Ponor formează meandre care se întind pe circa nouă kilometri pe firul principal, aproape de vârful Porumbelu Mare.


Distribuie articolul


Spune-ne părerea ta