Pandemia de Covid-19 si epidemia politica in Romania

Pandemia de Covid-19  si epidemia politica in Romania
  • Acasă
  • /
  • Social
  • /
  • Pandemia de Covid-19 si epidemia politica in Romania

Sute de morti zilnic, cate un om la 4 minute moare in Romania de Covid. Un medic de la ATI spunea acum cateva zile despre mortalitatea de la terapie intensiva a ajuns la 56% ceea ce constituie un dezastru si ca nu mai stiu ce sa faca. Ieri am auzit la televizor un medic, care […]

Sute de morti zilnic, cate un om la 4 minute moare in Romania de Covid. Un medic de la ATI spunea acum cateva zile despre mortalitatea de la terapie intensiva a ajuns la 56% ceea ce constituie un dezastru si ca nu mai stiu ce sa faca. Ieri am auzit la televizor un medic, care sustinea despre probabilitatea ca in Romania sa se fi dezvoltat o noua tulpina a virusului, dar confirmarea va veni peste doua saptamani. Intre timp infectia se raspandeste cu rapiditate comunitar, ne-restrictionata aproape de nimic, pana astazi. Romania se afla pe primul loc din lume la numarul de morti din cauza Covid-ului raportat la un million de locuitori.

In unele localitati din tara s-a ajuns la ingropareas mortilor cu ajutorul excavatorului, in alte localitati autoritatile cauta modalitati de marire a cimitirelor sau de identificare a unor noi terenuri pentru a deschide un nou cimitir. Ti se face pielea de gaina cand auzi asemenea stiri. Sper sa nu ajungem in situatia de a ne ingropa mortii in gropi comune ca pe timpul razboiului.

Acesta este efectul pandemiei rezultat din cauza nevaccinarii si mai ales auto-iluzionarii unor politicieni care asta vara decretau infrangerea virusului pe teritoriul Romaniei. Mass-media si in special unele posturi de televiziune au avut o contributie esentiala in dezastrul de astazi, parca isi facusera un tel in viata din demonizarea vaccinului si restrictiilor anti-covid.

Politicienii nostri populisti si iresponsabili aflati atat in tabara puterii cat si in opozitie au creat aceasta iluzie a victoriei contra virusului. Idealul acestora este sa dea bine la popor, nu sa faca bine poporului. Ei sunt principalii vinovati si responsabili, urmeaza imediat dupa ei acea parte din mass-media populate de indivizi fara scrupule dar lacomi de rating si popularitate, de parca ar lucra in serviciul virusului si nu al cetateanului. Oricum, avand un grad de analfabetism functional de 45% multi concetateni de-ai nostri sunt usor de pacalit.

De vreo doua luni, traim zile si nopti de cosmar.  Zilnic facem bilantul mortilor, dupa ce la televiziuni se incheie dezbaterile politice. In mintea mea, vad randuri de cruci si de morminte, iar pe fiecare cruce este scris un nume. De exemplu : Valori si Principii, Nudiscutam Desprefunctii, Oferta Generoasa, etc. si sub fiecare nume este indicat anul nasterii,  anul mortii, cauza decesului. Probabil intrebat domnul general Ciuca ce majoritate parlamentara va aduna pentru trecerea guvernului, acesta va raspunde militareste: “Stang-drept, sau stang-stang, posibil drept-stang, nu exclud nici drept-drept, sau centru-drept.”  Daca nici saptamana aceasta guvernul nu se constituie, imi eliberez inima si trec la scris tragedii. Tragedii optimiste.

Deocamdata sunt la faza de a face haz de necaz.

Ieri a avut loc o runda de negocieri dintre PSD si PNL si dupa ce am aflat rezultatul am spus ca totusi ;” Violul este OK” ce vina sa aiba “violatorii” de la PSD daca “destrabalata” umbla toata ziua beata cu tatele la vedere, a cautat-o, a gasit-o. Iar cei de la PSD, gospodari domnule, ce vina  pot avea ei ca le-a aparut asa in cale?

“Violul este OK”, si-au spus psd-istii intre ei. “Nici nu stim daca se poate numi viol, ei au venit singuri la noi, ce credeti ca voiau?”

“Violul este OK”, vorbeau ieri analistii la unele posturi de televiziune. PSD-istii sunt oameni mari, destepti, familisti si crestini, iar astia de la PNL ce, sunt politicieni, sau tarfe politice?

“Violul este OK”, spunea opinia publica. “Nu vedeti cum este imbracat PNL-ul, ca-n filmele porno, cum sa n-o vrea?”

“ Violul este OK”, au spus negociatorii psd-isti de ieri de la Vila Lac, tragandu-si pantalonii si lasandu-i pe pnl-isti zacand in lacrimi la usa vilei.

Am vrut sa inchei cu un mic pamflet, insa am realizat ca aceasta este realitatea in viata politica din Romania, realitate la care noi toti inchidem ochii, si zicem ca este OK. Poate ca violul politic este OK, dar in cele mai multe cazuri victimele o cauta singure.


Distribuie articolul


Spune-ne părerea ta