Papa Francisc, slujbă de Florii cu basilica „Sf. Petru” aproape goală

Papa Francisc, slujbă de Florii cu basilica „Sf. Petru” aproape goală
  • Acasă
  • /
  • Social
  • /
  • Papa Francisc, slujbă de Florii cu basilica „Sf. Petru” aproape goală

( Octavia Constantinescu – Newsweek ) Papa Francisc a oficiat, duminică, slujba de Florii în basilica „Sf. Petru” aproape goală, pe fondul restricțiilor pentru combaterea coronavirusului, scrie Reuters, conform Agerpres. Înaintea pandemiei, în Duminica Floriilor, zeci de mii de persoane umpleau Piaţa Sfântul Petru. Înaintea pandemiei, Duminica Floriilor, care marchează începutul Săptămânii Mari de dinaintea […]

( Octavia Constantinescu – Newsweek )

Papa Francisc a oficiat, duminică, slujba de Florii în basilica „Sf. Petru” aproape goală, pe fondul restricțiilor pentru combaterea coronavirusului, scrie Reuters, conform Agerpres. Înaintea pandemiei, în Duminica Floriilor, zeci de mii de persoane umpleau Piaţa Sfântul Petru.

Înaintea pandemiei, Duminica Floriilor, care marchează începutul Săptămânii Mari de dinaintea Paştelui, zeci de mii de persoane umpleau Piaţa Sfântul Petru purtând în mâini ramuri de măslin şi de palmier, în cadrul unei ceremonii desfăşurate în aer liber.

Anul acesta, doar 120 de credincioşi au luat parte la mesa de duminică, alăturându-se papei şi celor 30 de cardinali, într-o aripă secundară din Bazilica Sfântul Petru.

În Italia este în vigoare un nou lockdown naţional, preconizat să se încheie după Paşte. Vaticanul, oraş-stat suveran, situat în centrul Romei, a aplicat restricţii similare.

Aproape toţi participanţii la slujbă, mai puţin Papa şi membrii corului, au purtat măşti.

Vaticanul a recreat, la scară redusă, ceremonia tradiţională din Duminica Floriilor, suveranul pontif, în vârstă de 84 de ani, însoţit de cardinali, defilând către altar cu ramuri de palmier în mâini.

În predica din timpul slujbei, televizată şi transmisă pe tot globul, papa Francisc i-a sfătuit pe credincioşi să nu lase credinţa să slăbească prin transformarea în obişnuinţă şi să se lase uimiţi de Dumnezeu şi de bunătate.

”Odată cu harul uimirii ajungem să ne dăm seama că primindu-i pe cei respinşi şi marginalizaţi, apropiindu-ne de cei bătuţi de soartă, îl iubim pe Isus. Pentru că acolo îl întâlnim: în cei care ni se par cel mai puţin fraţii şi surorile noastre, în cei respinşi şi abandonaţi”, a spus Suveranul Pontif, citat de Reuters. 

Celelalte slujbe din timpul Săptămânii Mari – Joia Patimilor, Vinerea Mare, Sâmbăta Mare şi Paşte, duminica viitoare, se vor desfăşura de asemenea cu un număr redus de participanţi.

Italia a înregistrat 107.636 de decese asociate COVID-19 de la debutul pandemiei în februarie anul trecut, cel mai grav bilanţ din Europa după Marea Britanie.


Distribuie articolul