Paradisul salarial de la Metrorex: al 13-lea salariu, cinci prime anuale și sporuri de 40%

Paradisul salarial de la Metrorex: al 13-lea salariu, cinci prime anuale și sporuri de 40%
  • Acasă
  • /
  • Social
  • /
  • Paradisul salarial de la Metrorex: al 13-lea salariu, cinci prime anuale și sporuri de 40%

( Andrei Mocanu – Newsweek ) Metrorex ajunge sa plătească o serie de beneficii financiare la care majoritatea angajaților din sectorul public și privat nici nu pot visa. Liderii de sindicat se bucură de beneficii în plus, scrie Buletin de București. Contractul Colectiv de Muncă(CCM) de la Metrorex dar și grila cu clasele de salarizare […]

( Andrei Mocanu – Newsweek )

Metrorex ajunge sa plătească o serie de beneficii financiare la care majoritatea angajaților din sectorul public și privat nici nu pot visa. Liderii de sindicat se bucură de beneficii în plus, scrie Buletin de București.

Contractul Colectiv de Muncă(CCM) de la Metrorex dar și grila cu clasele de salarizare în baza căreia se calculează lefurile, fără sporuri, la nivelul companiei de stat arată beneficiile financiare substanțiale de care se bucură angajații din subteran ca urmare a negocierilor care au loc anual între Consiliul de Administrație de la Metrorex și organizația sindicală UNITATEA – Sindicatul Liber din Metrou (USLM).

Potrivit ultimelor negocieri, salariile de bază au ajuns până la 10.326 de lei, la care se mai adaugă sporuri de care beneficiază toți angajații.

Spre exemplu, pentru salariații care lucrează în birourile din Ministerul Transporturilor se aplica un “spor de metrou” de 20% în timp ce pentru personalul care lucreaza în subteran, fie că e vorba de Dispecerat sau Secția Linii, sporul este de până la 40%.

La toate acestea se adaugă sporul de noxe de 10% și dar și sporurile de vechime după cum urmează: vechime în muncă de trei ani – 12% spor, 5 ani – 15% , 10 ani – 18% și peste 20 de ani – 20%.


Distribuie articolul


Spune-ne părerea ta