Pensiile “fabricate” ale polițiștilor deștepți, verificate de șefii din IGPR

Pensiile “fabricate” ale polițiștilor deștepți, verificate de șefii din IGPR
  • Acasă
  • /
  • Social
  • /
  • Pensiile “fabricate” ale polițiștilor deștepți, verificate de șefii din IGPR

( Alexandru CROITORU – Vremea Noua ) CONTROL LA PENSIILE SCANDALOASE! EFECTE… După publicarea articolului în cotidianul Vremea Nouă în care se descria modul în care au fost mărite, artifical, unele pensii ale polițiștilor vasluieni, conducerea Poliției Române a decis controale. “Având în vedere informațiile vehiculate în spațiul public, cu privire la pensiile polițiștilor din […]

( Alexandru CROITORU – Vremea Noua )

CONTROL LA PENSIILE SCANDALOASE!

EFECTE… După publicarea articolului în cotidianul Vremea Nouă în care se descria modul în care au fost mărite, artifical, unele pensii ale polițiștilor vasluieni, conducerea Poliției Române a decis controale. “Având în vedere informațiile vehiculate în spațiul public, cu privire la pensiile polițiștilor din cadrul I.P.J. Vaslui, conducerea Poliției Române a dispus verificări, prin specialiștii Direcției Control Intern, urmând ca în baza verificărilor efectuate, să fie dispuse măsurile legale care se impun”, a transmis IGPR. Articolul publicat de Vremea Nouă descrie modul în care polițiștii în prag de pensionare de la IPJ Vaslui își măresc artificial salariile, în ultimul an, cu multiple ore suplimentare pentru a ajunge să obțină pensii mai mari.  În cazul în care intervin aceste ore suplimentare, pensiile urcă de la 6.000 de lei, până la 8-9.000 de lei în cadrul unui simplu ofițer, ori 14.000 de lei pentru un comandant.

Modul în care unii polițiști din cadrul IPJ Vaslui au înțeles să-și mărească pensiile printr-un artificiu mai mult imoral decât ilegal este verificat acum de către șefii din IGPR. Printr-un comunicat dat publicității zilele trecute, a fost anunțat faptul că cei din “conducerea Poliției Române au dispus verificări, prin specialiștii Direcției Control Intern, urmând ca în baza verificărilor efectuate, să fie dispuse măsurile legale care se impun”. Tot scandalul a pornit în urma sesizării făcute de către un angajat al IPJ Vaslui. Iată ce reclama acesta: “Bună dimineața! Haideți să vă arăt cum se favorizează în bătaie de joc și în defavoarea celorlalți, care prestează aceeași muncă, dar care nici măcar nu au voie să viseze la vreo sărbătoare legală sau zile de weekend. În speță, cms sef VASILESCU care nu mai are teama de nimeni se pare, nici chiar de Dumnezeu, sau măcar de angajații care ar trebui să ducă o pâine mai dulce acasă la copii, îi umflă planificarea serviciilor, cățelului de curte ag.sef adj GHIURTU HORIA, într-un mod mai mult decât ordinar. Face sistematic lucrul ăsta de mai bine de 9 luni și nu vede nimeni!? Motivul? Salariu de pașă, cât inspectorul șef…Fiind vorba de plata orelor de weekend și obținerea unei pensii pe măsură. În condițiile în care cei din operativ muncesc de le ,,sar capacele”, Vasilescu comite o serie întreagă de infracțiuni fără ca nimeni să se sesizeze…abuz în serviciu, favorizare etc. Poate chiar obținerea de foloase necuvenite, că doar nu se expune degeaba…Ce ziceți? Mai mult, psihologia unității, tot o apropiată a personajului Vasilescu, beneficiază de avantajele legii privind familia monoparentală, adică nu are cu cine lăsa copilul, dar solicită să vină la serviciu în zilele de sâmbătă și duminică, la grupa operativă…2.12 și 8.12. Păi când ești om serios? Când spui că nu ai cu cine să lași copilul și iei bani sau când lași copilul ,,singur,, și vii după bani!? Planificare servicii GHIURTU Horia- strigătoare la cer! Ex: luna noiembrie, toate sâmbetele, duminicile și sărbătorile legale:1, 7, 8, 14, 15, 21, 22, 28, 29, 30 și 01 decembrie. Septembrie și octombrie la fel, se poate verifica… Inadmisibil în condițiile în care pe planificare sunt 15 persoane cel puțin. Informația se poate obține de la CINCI Vaslui, chiar își dau coate și se mira toți de tupeul și ilegalitățile lui Vasilescu”.

Serviciul Cabinet este inima unui inspectorat județean de poliție. Aici vin documentele clasificate, apelurile la 112 și toate hârtiile care ajung la structura de conducere a unui inspectorat de poliție. La Vaslui, șeful acestei structuri este comisarul șef, Petru Vasilescu. În departament sunt în jur de 16 angajați. Ziarul nostru a încercat verificarea acestor date, însă a fost aproape imposibil. Răspunsul IPJ Vaslui a fost unul standard, pe care polițiștii îl folosesc la orice sesizare de acest gen: „aspectele semnalate de dumneavoastră au fost transmise Compartimentului Control Intern. La finalizarea acestora, vor fi dispuse măsurile legale”. Adică am fost dați cu var, spus mai pe românește, în cel mai profesionist mod. Între timp, cele semnalate de sursa noastră s-au confirmat. Stimabilul poliștit se pregătește să iasă la pensie, iar, surpriză, acesta va primi o sumă lunară mai mare decât salariul. Acesta este și motivul pentru care am decis publicarea acestei sesizări, fiindcă iată că se verifică.

Tot din interior, surse bine informate, ne spun că mulți polițiști fac ore suplimentare, dar sunt răsplătiți cu zile libere, nicidecum nu primesc bani suplimentari. Aceste derogări se fac numai cu aprobarea comandantului, care cu bună știință avizează ca un poliștist să vină să lucreze în weekend pe bani mai mulți.


Distribuie articolul


Spune-ne părerea ta