Pentru a face o omleta ai nevoie nu numai de oua sparte, ci si de cineva care sa le sparga.

Pentru a face o omleta ai nevoie nu numai de oua sparte, ci si de cineva care sa le sparga.
young woman in a gray aprons breaks the eggs.
  • Acasă
  • /
  • Social
  • /
  • Pentru a face o omleta ai nevoie nu numai de oua sparte, ci si de cineva care sa le sparga.

Pentru ca democratia romaneasca sa reziste, trebuie sa cerem politicienilor nostri sa sustina idealurile de libertate si sa adere la standarde inalte de conduita si moralitate. Noi romanii trebuie sa rezistam polarizarii societatii si trebuie sa ne concentram pe cateva adevaruri de baza, sa incepem prin a accepta ca toti suntem oameni, suntem cu totii […]

Pentru ca democratia romaneasca sa reziste, trebuie sa cerem politicienilor nostri sa sustina idealurile de libertate si sa adere la standarde inalte de conduita si moralitate. Noi romanii trebuie sa rezistam polarizarii societatii si trebuie sa ne concentram pe cateva adevaruri de baza, sa incepem prin a accepta ca toti suntem oameni, suntem cu totii romani si avem sperante comune in sensul ca tara si comunitatea din care facem parte trebuie sa prospere.  Violenta pe teme politice nu mai trebuie sa-si gaseasca locul in societatea noastra si cred ca este necesar sa gasim cai de combatere a tendintelor de asasinare a caracterului.

Vazand cum evolueaza lucrurile astazi, pentru mine este greu de inteles cum de mii si mii de ani omenirea si-a putut pastra sanatatea mintala si echilibrul social. Parerea mea personala este ca unul din motive a fost si relativa izolare si mijloacele rudimentare de comunicare, care au facut ca psihozele colective sa fie limitate in timp si spatiu. Totul s-a schimbat in momentul in care mesajele noastre ajung instantaneu oriunde pe aceasta planeta si datorita internetului si retelelor de socializare sunt vazute de multi.

Bine ticluite si concepute, aceste mesaje nu reprezinta numai informatii ci sunt instrumente de control al emotiilor de orice fel, spaima, revolta, intoleranta. Mesajele de acest tip pot genera valuri de instabilitate care degenereaza de multe ori in ura. Unii dintre noi, daca ma refer la persoanele in varsta de peste 50 de ani am crescut si ne-am format intr-o alta lume, asa ca nu suntem pregatiti pentru acest fenomen si devenim victime lipsite de aparare.

Pe de alta parte, daca retineti de la fizica, avem o constanta „c” explicata de obicei ca fiind simbolul vitezei luminii, care apare in diverse formule stiintifice. Cea mai cunoscuta este probabil faimoasa formula  a lui Einstein. Ce cauta viteza luminii peste tot si de ce este o constanta atat de importanta ? Este greu sa intelegem inainte sa realizam ca viteza luminii este un caz particular al unei alte constante importante si anume viteza maxima cu care informatia se poate deplasa.

Dumnezeu se pare sa fi intuit de la bun inceput ca cea mai importanta componenta a Universului nu este reprezentata de energie sau vibratie, ci de informatie, dar si ce pericol ar insemna propagarea fara limita de viteza a informatiei.

300.000 de km/s nu pare a fi cine stie ce limita. Dar sa ne gandim ca de la Soare la Pamant lumina parcurge distanta in 8 minute, iar distanta intre Galaxia Noastra si cea mai apropiata galaxie majora, Andromeda, este nevoie de circa 250.000 de ani pentru ca lumina sa parcurga distanta, este posibil ca limitarea lui Dumnezeu in transmiterea informatiei sa functioneze.

Se pare ca Dumnezeu nu a vrut ca tentaculele nebuniei omenesti sa cuprinda simultan toate galaxiile si ca obsesia Noii Ordini Mondiale, a invaziei reptilienilor si a depopularii Caii Lactee prin vaccinare vor ramane fenomene locale, limitate numai la planete inapoiate.


Distribuie articolul


Spune-ne părerea ta