Pentru cei care cred ca cineva a furat Istoria

Pentru cei care cred ca cineva a furat Istoria
  • Acasă
  • /
  • Social
  • /
  • Pentru cei care cred ca cineva a furat Istoria

Istoria nu a fost furată, ea este doar o necunoscuta pentru multi. In realitate tu, care crezi ca a fost furata, iti dispretuiesti istoria. Banuiesc, ca nu ai cumpărat niciodată o carte de istorie, treci pe la muzeu poate, doar în „săptămâna altfel” si atunci iti aștepți odrasla afara, tragand din tigara. În schimb zbieri […]

Istoria nu a fost furată, ea este doar o necunoscuta pentru multi. In realitate tu, care crezi ca a fost furata, iti dispretuiesti istoria. Banuiesc, ca nu ai cumpărat niciodată o carte de istorie, treci pe la muzeu poate, doar în „săptămâna altfel” si atunci iti aștepți odrasla afara, tragand din tigara.

În schimb zbieri peste tot ca ti s-a furat istoria de catre mai marii lumii. Ignorantule, habar nu ai ca pentru mai marii lumii tu și istoria ta esti doar o periferie, habar nu ai ca pentru mai marii lumii tu contezi doar daca produci ceva.

Nimeni nu ti-a furat nimic, tu personal, ai renunțat la bruma de istorie pe care ar fi trebuit sa o cunoști dispretuind profesorii, școala. Acum vrei să recuperezi ceva citind bloguri dubioase care nu-ti ofera istorie, ci iti hrănesc frustrarile cu otravuri ideologice si nationaliste.

Nu ti-a ascuns nimeni istoria !!!

Istoria zace acolo, în bibliotecile peste care s-a asternut praful, iar tu nu ai calcat niciodata, in muzeele pe langă care treci ignorandu-le, in pamantul peste care calci, aruncand cu nesimtire, gunoaiele. Istoria ta e tot acolo, in orele de școala de la care ai chiulit pentru ca „istoria e nașpa” nu-i asa ?, e acolo, în manuale, dar pe care le-ai ignorat.

Nu ți-a ascuns nimeni istoria, ești prea prost ca sa vezi realitatea istorica. E mai simplu sa behai o manea. E mai simplu, doar pentru că ești mai leneș și pentru ca ti se pare ca daca ai calculator si citesti bloguri dubioase, esti mai deștept. Nu esti iti spun eu, si ar fi trebuit sa vezi asta facand comparație cu realizarile minunate pe care le atribui inaintasilor si starea ta jalnică. Ar trebui sa-ti fie rusine, dar esti prea prost, prea frustrat, prea idiot ca sa intelegi cum decurge istoria.

E mai simplu sa dai vina pe altii decat sa muncesti pentru ca cei din viitor sa se simta confortabil macar cand ajung la pagina cu tine.

Nu ai descoperit nici o istorie secreta, nici o conspiratie, doar ti-au servit niște smecheri una prefabricata. E doar o butaforie ieftina, de balci la fel de ieftin. Istoria se cunoaste prin studiu, nu prin revelații divine sau de alt fel. Istoria se cunoaște abia după zeci de ani de studiu. Tu te-ai oprit la școala generala si  ai impresia ca te tragi de curea cu profesorii tai de istorie. Nu e nici o egalitate acolo, asa cum nu e între tine și un caine. Simplul fapt, ca da din coada nu înseamna ca te înțelege. Tu il hranești pe el, nu invers.

Nu, nu ti-a furat nimeni istoria, nu ti-a ascuns-o nimeni, tu esti cel care ai renuntat la istorie, reinventând una în care sa pari ca ai un loc privilegiat sub soare.

În realitate, esti aidoma unui pirat care visează oceane nesfarsite, tarmuri exotice, bogatii nenumarate în vreme ce naviga într-o luntre subreda printr-un  smarc de apa, mirosind pestilential și colcaind de lighioane si spunand tuturor ca esti urmașul unor exploratori legendari, care ti-au lasat mostenire o harta secreta, dar pe care ti-au furat-o niște tovarasi de pahar de la crasma imputita din sat.

Nici macar lighioanele din jur nu dau doi bani pe povestea ta, doar te ascultă flamande.


Distribuie articolul


Spune-ne părerea ta