Personal imi pasa viitorul Romaniei. Dar tie?

Personal imi pasa viitorul Romaniei. Dar tie?
  • Acasă
  • /
  • Social
  • /
  • Personal imi pasa viitorul Romaniei. Dar tie?

Inclin sa cred ca pentru multi dintre noi orice scrutin electoral reprezinta o perioada de framantari morale. O data la patru ani suntem chemati la urne, iar multa lume vrand sa nu greseasca din nou, probabil isi pune eterna intrebare, cu cine sa voteze, care dintre cei inscrisi in cursa sunt cei mai buni sa […]

Inclin sa cred ca pentru multi dintre noi orice scrutin electoral reprezinta o perioada de framantari morale. O data la patru ani suntem chemati la urne, iar multa lume vrand sa nu greseasca din nou, probabil isi pune eterna intrebare, cu cine sa voteze, care dintre cei inscrisi in cursa sunt cei mai buni sa ajunga in Parlament, iar daca ajung parlamentari vor lucra pentru binele tarii sau pentru familiile lor personale sau politice. Cand ai asemenea framantari si cand iti pui asemenea intrebari inseamna ca iti pasa , indiferent daca este optimist sau pesimist.

Sa fim optimisti, ca exista viata si dupa alegeri si va veni si ceasul nostru.  Ecleziastul ne invata : “ Toate isi au vremea lor si fiecare lucru de sub ceruri isi are ceasul lui.” Esential sa nu ratam momentul alegerilor si sa mergem la votare, prin acest gest putem face un lucru bun pentru noi si pentru tara.

Pe de alta parte se produc, de asemenea , lucruri urate in aceste zile. Presa scrisa sau audio-vizuala este impartita de 30 de ani, servind un anumit lider politic sau un partid politic. Partea descalificanta a acestui fenomen consta ca nici un formator de opinie, nu si-a declarat afilierea politica si nu si-a asumat deschis partizanatul cu vreun partid politic, continuand sa minta opinia publica ca ei sunt independenti si impartiali.

Grupati in cete, acesti jurnalisti au lucrat si lucreaza deschis pentru cineva. Urmariti posturile de televiziune Antena 3, RTV, Realitatea, si toate celelalte institutii media si va veti convinge pentru cine lucreaza, pentru interesul comun, pentru public sau pentru un patron politic anume?

Nu cred ca trebuie demonstrat ca revenirea la guvernare a PSD poate deveni ultimul cui batut in sicriul Romaniei. Oricat de mic sau de mare ar fi raul reprezentat de o guvernare USRPLUS, PNL reprezentand partida reformatoare nu avem noi ca natie alternativa, trebuie sa asiguram cu votul nostru o guvernare USRPLUS-PNL pentru viitorul tarii.

In aceasta campanie electorala ce sta sa inceapa societatea risca sa ramana, ca de fiecare data,  fara aliatul ei principal, presa, care are misiunea sa informeze, sa educe, sa formeze opinia publica sis a monitorizeze critic si impartial actorii politici. Ceea ce se intampla in Romania cu presa noastra se numeste capitularea presei in fata politicului si transformarea ei intr-un apendice al politicului. Abdicand de la statul ei de a patra putere in stat presa in Romania s-a descalificat in fata societatii, devenind un complice al politicului.

A-ti pasa de aceasta tara, domnule jurnalist, nu inseamna a te subordona politicului, devenind o parte a acestuia. Dar lor, politicienilor, le pasa de aceasta tara?


Distribuie articolul


Spune-ne părerea ta