Pietele din Vaslui, pe un butoi cu pulbere, psd-istii umblã cu chibritul aprins

Pietele din Vaslui, pe un butoi cu pulbere, psd-istii umblã cu chibritul aprins
  • Acasă
  • /
  • Social
  • /
  • Pietele din Vaslui, pe un butoi cu pulbere, psd-istii umblã cu chibritul aprins

( Vremea Nouă ) CAMPANIE ELECTORALÃ CU INSTIGARE! AGITATIE… Pietele agroalimentare de tip halã, cum sunt Piata Traian si Piata Vidin din Vaslui, se vor închide pentru cel putin o lunã, durata pentru care se vor aplica noile restrictii anuntate de presedintele Klaus Iohannis pentru a opri cresterea galopantã a cazurilor de coronavirus. Cum era […]

( Vremea Nouă )

CAMPANIE ELECTORALÃ CU INSTIGARE!

AGITATIE… Pietele agroalimentare de tip halã, cum sunt Piata Traian si Piata Vidin din Vaslui, se vor închide pentru cel putin o lunã, durata pentru care se vor aplica noile restrictii anuntate de presedintele Klaus Iohannis pentru a opri cresterea galopantã a cazurilor de coronavirus. Cum era si firesc, aceste mãsuri au stârnit revoltã si la Vaslui, unde cele douã piete ar urma sã se închidã. Deocamdatã nimic nu e sigur, se iau în calcul mai multe variante ca producãtorii si comerciantii sã aibã unde-si vinde marfa în continuare. Deloc întâmplãtor, una dintre cele douã piete a devenit, zilele trecute, loc de campanie electoralã pentru candidatii Partidului Social Democrat Vaslui la Parlament. Potrivit unor martori, acestia i-au îndemnat pe pietari la nerespectarea legii si chiar la revolte, motivând cã un guvern care nu apreciazã munca celor din piete ar trebui sã plece acasã. Probabil au si ei dreptatea lor, însã momentul a fost ales foarte prost, pentru cã spitalele din tarã sunt pline cu bolnavi COVID-19, iar în fiecare zi mii si mii de noi cazuri sunt confirmate de autoritãtile sanitare.  

Cu asemenea sfaturi venind din partea unora care ar trebui sã dea dovadã de mai multã întelepciune si întelegere, nici nu e de mirare cã pietele din Vaslui au devenit, zilele acestea, scenele unor certuri ca la usa cortului. Clientii si comerciantii, comerciantii si politistii locali, toti au sã-si reproseze ceva unul altuia. Chiar în acest weekend, o doctoritã de la Spitalul Judetean de Urgentã Vaslui, care îsi fãcea cumpãrãturile în Piata Traian a avut o discutie mai aprinsã cu un comerciant care refuza sã poarte masca. „Dacã nu credeti cã existã acest virus, mergeti în vizitã prin spitale sã vedeti cu ochii dumneavoastrã pacientii care mai sunt tinuti în viatã doar cu aparate. Ce este asa greu sã tineti o mascã pe fatã, mai ales cã stati foarte aproape de legumele si fructele pe care noi le mâncãm. O simplã discutie cu un client de pe partea cealaltã a tarabei si produsele pot fi infectate. Chiar nu puteti fi putin mai responsabil?” l-a întrebat medicul pe cel care vindea la tarabã. Acesta si-a asezat masca pe fatã într-un final, dar doar dupã ce în zona respectivã a venit si un politist local, care i-a atras atentia.

Consilierii PSD adunã semnãturi prin piete pentru ca pietarii sã facã grevã în fata Prefecturii 

Cocotati pe revolta pietarilor, care se tem cã vor rãmâne fãrã loc de muncã în urmãtoarele 30 de zile, unii membri PSD s-au gândit cã e un moment oportun sã puncteze electoral. Asa se face cã tot zilele trecute, Piata Traian a devenit loc de campanie a unuia dintre candidatii PSD Vaslui la Camera Deputatilor. Dacã venea sã-si prezinte programul, nu era nicio problemã, însã unii pietari ne-au declarat cã din staff-ul acestuia fãceau parte si persoane care îndemnau la revolte de stradã. „A venit însotit de unul care a fost membru al Consiliului Local Vaslui. Domnul acela strângea semnãturi, îndemna la petitii, sfãtuia pietarii sã facã grevã în fata Prefecturii, sã meargã apoi la Guvern. Nu stiu ce calitate avea, dar îndemna lumea la revolte. Toate partidele politice care nu sunt acum la putere încearcã sã profite de situatia actualã pentru a mai câstiga niste voturi. E oarecum normal sã faci asta, dar când ai 10.000 de cazuri confirmate zilnic, când ATI-urile mai au putin si devin neîncãpãtoare, când vârsta celor decedati de COVID-19 a scãzut foarte mult în ultimele sãptãmâni, chiar si în rândul celor fãrã comorbiditãti, ar trebui sã te gândesti de douã ori când îndemni oamenii la revolte de stradã. Nu e deloc în regulã sã calci pe cadavre doar pentru a-ti atinge obiectivele politice. Ar trebui sã fim mai responsabili cu totii, altfel situatia se va agrava si mai mult”, ne-a declarat unul dintre producãtorii care vând în piatã. Pentru cã de la centru nu s-a lãmurit situatia, azi, în ambele piete din municipiul Vaslui se va face dezinfectie, autoritãtile locale asteptând o decizie de la Bucuresti.


Distribuie articolul