Poate gandirea inversa sa ne ajute sa rezolvam problemele ?

Poate gandirea inversa sa ne ajute sa rezolvam  problemele ?
Thoughtful young woman sitting in concrete interior with creative business sketch and shadow. Leadership concept
  • Acasă
  • /
  • Social
  • /
  • Poate gandirea inversa sa ne ajute sa rezolvam problemele ?

Brainstormingul invers este un proces care implica opusul problemei pe care incercam sa o rezolvam si in loc sa gasim solutii la aceasta problema, sa incercam sa descoperim ce ar putea cauza mai mult aceasta problema. De aceea in loc sa ne intrebam cum putem rezolva problema aparuta, brainstormigul invers ne face sa ne intrebam: […]

Brainstormingul invers este un proces care implica opusul problemei pe care incercam sa o rezolvam si in loc sa gasim solutii la aceasta problema, sa incercam sa descoperim ce ar putea cauza mai mult aceasta problema. De aceea in loc sa ne intrebam cum putem rezolva problema aparuta, brainstormigul invers ne face sa ne intrebam: „Ce cauzeaza mai mult aparitia acestei probleme?” sau putem sa ne intrebam si „Cum as putea eu cauza problema?” si de aici sa descoperim solutiile.

Gandirea inversa sau brainstormingul invers este o metoda dovedita pentru rezolvarea problemelor si gasirii de solutii inovatoare in acelasi timp. Pe masura ce castigam mai multa experienta in gasirea solutiilor la diferite probleme complexe, vom putea aplica mai bine abordarea gandirii inverse.

Gandirea inversa nu numai ca ne ajuta la gasirea de solutii diferite la aceeasi problema, dar ne pregateste anticipat pentru o varietate de noi probleme. O astfel de intelegere ajuta nu numai la rezolvarea facila a oricarei probleme, ci si la necesitatea anumitor verificari de rutina punand accent asupra consecintelor unor esecuri.


Distribuie articolul