Poate România produce vaccin anti-COVID? Premierul Cîțu: Avem capacitatea. Aşteptăm răspunsul CE

Poate România produce vaccin anti-COVID? Premierul Cîțu: Avem capacitatea. Aşteptăm răspunsul CE
  • Acasă
  • /
  • Social
  • /
  • Poate România produce vaccin anti-COVID? Premierul Cîțu: Avem capacitatea. Aşteptăm răspunsul CE

( Alex Darvari – Newsweek ) O ipoteză spectaculoasă a fost enunțată de premierul Florin Cîțu sâmbătă: întrebat fiind, după efectuarea dozei de rapel anti-COVID, dacă România ia în calcul cumpărarea de vaccinuri din Rusia sau China, a răspuns că guvernul pe care-l conduce vrea să producă un astfel de ser. “Am trimis o scrisoare […]

( Alex Darvari – Newsweek )

O ipoteză spectaculoasă a fost enunțată de premierul Florin Cîțu sâmbătă: întrebat fiind, după efectuarea dozei de rapel anti-COVID, dacă România ia în calcul cumpărarea de vaccinuri din Rusia sau China, a răspuns că guvernul pe care-l conduce vrea să producă un astfel de ser.

“Am trimis o scrisoare Comisia Europeană. Vrem să producem vaccin anti-COVID la Cantacuzino. Nu luăm vaccin nici de la ruși, nici de la chinezi”, a spus premierul.

Este vorba de (re)producerea unui vaccin prezent deja pe piață cum sunt sunt Pfizer sau AstraZeneca.

„România a avut o comunicat cu Comisia Europeană. Vom încerca să producem vaccinul în România, la Cantacuzino. Am trimis o scrisoare, în urma unei întrebări adresate de Cominisia Europeană, şi ne-am arătat disponibilitatea de a produce vaccinul în România. Asta este calea pe care mergem noi”, a declarat Florin Cîţu, chestionat dacă România a demarat discuţii cu Rusia sau China pentru a achiziţiona vaccinul, în contextul în care Ungaria a luat două milioane de doze de vaccin Sputnik.

Întrebat când vom începem să producem vaccinul, premierul a răspuns: „Am început discuţiile. Am spus că avem capacitatea. Aşteptăm răspunsul Comisiei Europene în acest sens”. 


Distribuie articolul