Poleiul și nepăsarea autorităților au dublat numărul pacienților din secția Ortopedie a Spitalului Județean Vaslui

Poleiul și nepăsarea autorităților au dublat numărul pacienților din secția Ortopedie a Spitalului Județean Vaslui
  • Acasă
  • /
  • Social
  • /
  • Poleiul și nepăsarea autorităților au dublat numărul pacienților din secția Ortopedie a Spitalului Județean Vaslui

( Flavius GHIORGHIEȘ – Vremea Noua Vaslui ) SURPRINSE DIN NOU… Județul Vaslui a devenit, în ultimele zile, un mare patinoar. Fie că vorbim de străzile și trotuarele din mediul urban, fie că vorbim de drumurile și ulițele din rural, toată lumea se plânge de incapacitatea autorităților de a lua măsuri de combatere a poleiului. […]

( Flavius GHIORGHIEȘ – Vremea Noua Vaslui )

SURPRINSE DIN NOU… Județul Vaslui a devenit, în ultimele zile, un mare patinoar. Fie că vorbim de străzile și trotuarele din mediul urban, fie că vorbim de drumurile și ulițele din rural, toată lumea se plânge de incapacitatea autorităților de a lua măsuri de combatere a poleiului. Situația este cu atât mai revoltătoare cu cât poleiul a fost anunțat de către reprezentanții Administrației Naționale de Meteorologie încă de la sfârșitul săptămânii trecute, prin urmare nicio primărie nu poate spune că nu a știut ce urmează. Luni dimineață, odată cu redeschiderea școlilor, mii de elevi și părinți au fost nevoiți să facă exerciții de echilibristică din cauza nepăsării autorităților locale. Unii dintre ei au ajuns pe patul de spital, cu fracturi și entorse, după ce au căzut pe gheață.

Administrația Națională de Meteorologie a anunțat, duminică dimineața, cod galben de precipitații mixte și polei în toate județele din regiunea Moldovei, în zilele de 7 și 8 februarie, iar la Vaslui avertizarea meteo s-a simțit din plin. Potrivit cititorilor noștri, în mai multe comune din județ autoritățile locale nu au împrăștiat suficient material antiderapant pe partea carosabilă, circulația desfășurându-se foarte greu. Probleme sunt și în orașe, unde echilibristica a devenit noul sport în rândul vasluienilor.  Și asta pentru că, în ciuda avertizărilor meteo, autoritățile locale au fost luate, din nou, prin surprindere. Cine s-ar fi așteptat ca în februarie să fie frig și să se formeze polei, până la urmă?

“De două zile, în centrul orașului e sticlă pe jos! Oare se doarme bine în birouri?”

Luni după-amiază, un bărbat în vârstă de aproximativ 45 de ani și-a spart capul după ce a alunecat pe gheață. Incidentul s-a petrecut fix în centrul Vasluiului, sub ochii unui echipaj de la poliția locală. Sprijiniți de medicul Daniel Ungureanu de la Serviciul de Ambulanță Județean Vaslui, care întâmplător se afla prin zonă, oamenii legii au ridicat victima de la pământ și au așezat-o pe o bancă. Cu sângele curgându-i pe față, bărbatul a fost consultat de către cadrul medical preț de câteva minute, apoi s-a spălat cu ajutorul unor șervețele și și-a continuat drumul, fără a solicita transport la spital. Absența celor responsabili cu deszăpezirea străzilor și trotuarelor din oraș a fost aspru sancționată de către vasluieni. “În Copou s-a dat cu material antiderapant doar pe aleea principală. Pe cele secundare nici nu s-au uitat. Zeci de copii circulă dimineața din Cartier spre Școala trei. S-au gândit cei resposabili cu deszăpezirea și la acești elevi? Au aflat ei că de azi (n.r. luni) a început școala?” se întreabă o vasluiancă. “E de groază peste tot. De două zile, în centrul orașului e sticlă pe jos! Oare se doarme bine în birouri?” se întreabă o altă persoană. “Nesimțiților, ne ducem copiii la școală și pe voi vă ia prin surprindere în mijlocul iernii. Nu puteți da sare sau nisip. La Școala 3, în spate, cădeau copii pe jos.Trotuarele la fel, pe stradă la fel, polei. Voi ce faceți? Stați la căldură?” a fost mesajul transmis de o altă mămică celor responsabili cu deszăpezirea.

La Spitalul Județean de Urgență Vaslui, numărul persoanelor care s-au adresat secției Ortopedie s-a dublat în ultimele două zile

Zeci de vasluieni care s-au aventurat să iasă din casă, zilele acestea, au avut parte de căzături dureroase, urmate de fracturi și entorse. Medicii de la secția Ortopedie a Spitalului Județean de Urgență Vaslui au avut o perioadă foarte aglomerată. Până luni după-amiază, când am solicitat informații conducerii unității sanitare, numărul pacienților care s-au adresat secției Ortopedie s-a dublat față de perioada obișnuită, pentru șapte dintre aceste persoane luându-se decizia de a rămâne internate în spital.


Distribuie articolul


Spune-ne părerea ta