Politica pe intelesul tuturor, vasluienilor

Politica pe intelesul  tuturor, vasluienilor
  • Acasă
  • /
  • Social
  • /
  • Politica pe intelesul tuturor, vasluienilor

Lectia electorala in Romania? Cu care partid sa votam? PNTCD  Tu esti proprietarul a doua vaci. Vecinul tau n-are nici una. Pastrezi una si daruiesti vecinului tau sarac pe a doua. Dupa aceea regreti… PRORomania  Tu esti proprietarul a doua vaci. Vecinul tau n-are nici una. Guvernul iti ia una si o da vecinului. Tu […]

Lectia electorala in Romania? Cu care partid sa votam?

PNTCD

 Tu esti proprietarul a doua vaci. Vecinul tau n-are nici una. Pastrezi una si daruiesti vecinului tau sarac pe a doua. Dupa aceea regreti…

PRORomania

 Tu esti proprietarul a doua vaci. Vecinul tau n-are nici una. Guvernul iti ia una si o da vecinului. Tu esti obligat, prin lege, sa te intovarasesti cu vecinul tau, ca sa-l ajuti la cresterea animalelor.

PSD

 Tu esti proprietarul a doua vaci. Vecinul tau n-are nici una. Te simti vinovat pentru succesul muncii tale. Iti dai votul la alegeri pentru formarea unui guvern care sa te impoziteze. Acesta te obliga sa vinzi una din vaci, ca sa poti plati impozitul. Guvernul pe care l-ai ales cumpara cu banii obtinuti din impozit, o vaca si o daruieste vecinului tau. Te simti acum impacat…

PNL

 Tu esti proprietarul a doua vaci. Vecinul tau n-are nici una. Na, si???

Partidul Comunist Roman

 Tu esti proprietarul a doua vaci. Vecinul tau n-are nici una. Guvernul iti confisca vacile si-ti vinde tie laptele. Tu stai ore intregi la coada pentru lapte. Esti acrit!!!

USR-PLUS

 Tu esti proprietarul a doua vaci. Vinzi una, mai iei eventual si un credit de la banca si-ti cumperi un taur, urmarind sa obtii o turma intreaga de vaci.

Lectia de economie pe mapamond

SUA

 Tu esti proprietarul a doua vaci. Vinzi una si o inchiriezi inapoi (leasing). Capitalul obtinut din vanzare il maresti infiintand o societate pe actiuni. Obligi cele doua vaci sa dea de patru ori mai mult lapte. Te minunezi ca una cade moarta. dai un comunicat de presa in care comunici scaderea costurilor societatii cu 50 %. Actiunile societatii cresc.

Franta

Tu esti proprietarul a doua vaci. Faci greva, pentru ca tu-ti doresti trei. Intre timp faci pauza de masa. La vie est belle!

Japonia

 Tu esti proprietarul a doua vaci. Prin tehnica moderna de genetica, reusesti sa ”redesign” animalele la o zecime din marimea lor originala si totusi sa dea de douazeci de ori mai mult lapte.

Germania

Tu esti proprietarul a doua vaci. Prin tehnica moderna de genetica, reusesti sa ”redesign” animalele, astfel incat ele devin blonde, beau o groaza de bere, dau lapte de cea mai buna calitate si pot sa alerge cu 160 Km/h. Din pacate, vacile cer 13 saptamani de concediu pe an.

Italia

 Tu esti proprietarul a doua vaci, insa nu ai habar unde sunt. In timp ce le cauti intalnesti o femeie frumoasa. Lasi cautatul balta si o inviti la masa. La dolce vita!

Rusia

 Tu esti proprietarul a doua vaci. La numarare iti rezulta mereu 5. Bei si mai multa votca! Le numeri din nou si ajungi acum la 42. Bucuros, numeri inca o data si acum sunt 12. Dezamagit, lasi numaratul si deschizi o noua sticla de votca… Mafia apare si-ti ia vacile in mod legal, cate vor fi…

Elvetia

 Tu dispui de 5000 de vaci din care insa nici una nu-ti apartine. Tu ai doar grija de ele, pentru altii. Cat lapte dau vacile, nu povestesti nimanui…

Fain nu-i asa!

 Dar intreprinzatorul roman cum o fi?  Ramane sa deduceti fiecare.


Distribuie articolul