Polonia fierbe zilele acestea din cauza unei legi care restricționează foarte mult opțiunea femeilor pentru avort.

Polonia fierbe zilele acestea din cauza unei legi care restricționează foarte mult opțiunea femeilor pentru avort.
  • Acasă
  • /
  • Social
  • /
  • Polonia fierbe zilele acestea din cauza unei legi care restricționează foarte mult opțiunea femeilor pentru avort.

By Mihai Botez, deputat USR-PLUS Vaslui, candidat USR-PLUS Vaslui pentru Camera Deputatilor Pot să înțeleg crearea unor politici publice care să ducă la creșterea natalității, dar nu cred că aceasta lege este o măsură benefică pentru popor. Poporul sau națiunea nu sunt doar niște numere intr-o statistică, sunt oameni cu vieți și suflete proprii. Politicile […]

By Mihai Botez, deputat USR-PLUS Vaslui, candidat USR-PLUS Vaslui pentru Camera Deputatilor

Pot să înțeleg crearea unor politici publice care să ducă la creșterea natalității, dar nu cred că aceasta lege este o măsură benefică pentru popor. Poporul sau națiunea nu sunt doar niște numere intr-o statistică, sunt oameni cu vieți și suflete proprii. Politicile publice trebuie să vizeze calitatea vieții și fericirea oamenilor, iar creșterea natalității să fie efect al unei vieți bune și nu un scop în sine care să trebuiască atins prin orice mijloace.

Avortul este un păcat mare, iar dincolo de a fi un păcat este o rană în sufletul unei femei care se închide foarte greu sau care nu se închide niciodată. Oricâte legi am face, acestea vor fi eludate și nu vor crea decât un mediu al fricii și al rușinii. Cred că trebuie să creem un mediu al iubirii și să sprijinim femeile indiferent ce ar decide: să-și continue viața cu această rană în suflet sau să dea naștere unui copil care în cele din urmă să fie lumina ochilor și implinirea vieții acelei persoane. Cred că ar trebui să vorbim mai mult despre responsabilitate și prevenție astfel încât să nu ajungem la a decide pentru sau impotriva avortului, dar dacă se ajunge la o astfel de opțiune, femeile și cuplurile trebuie susținute indiferent de decizie.

Sunt alături de oamenii care protestează în aceste zile în Polonia și sper ca autoritățile să îndrepte legea.


Distribuie articolul


Spune-ne părerea ta