Preotul portului acorda sprijin pastoral si consiliere echipajului unei nave de tip vrachier, după uciderea comandantului navei.

Preotul portului acorda sprijin pastoral si consiliere echipajului unei nave de tip vrachier, după uciderea comandantului navei.
  • Acasă
  • /
  • Social
  • /
  • Preotul portului acorda sprijin pastoral si consiliere echipajului unei nave de tip vrachier, după uciderea comandantului navei.

( MI News Network ) Un preot apartinand organizatiei de caritate Stella Maris din Mauritius a oferit sprijin pastoral echipajului unui vrachier în urma uciderii comandantului navei. Preotul  Jacques Henri-David s-a urcat la bordul navei „Meghna Liberty” sâmbătă, 27 noiembrie, pentru a sprijini echipajul filipinez rămas traumatizat de moartea colegului lor. „Am ținut o slujbă […]

( MI News Network )

Un preot apartinand organizatiei de caritate Stella Maris din Mauritius a oferit sprijin pastoral echipajului unui vrachier în urma uciderii comandantului navei. Preotul  Jacques Henri-David s-a urcat la bordul navei „Meghna Liberty” sâmbătă, 27 noiembrie, pentru a sprijini echipajul filipinez rămas traumatizat de moartea colegului lor.

„Am ținut o slujbă de rugăciune, iar membrii echipajului au fost încurajați să vorbească despre modul în care i-a afectat incidentul”, a spus părintele Jacques, care este capelanul organizației maritime globale din Port Louis. „A fost foarte emoționant; dar, din fericire, serviciul și binecuvântarea navei le-au oferit confort și ușurare”, a adăugat el.

Rapoartele sugerează că bucătarul navei, înmatriculată în Bangladesh, a mărturisit că l-a înjunghiat pe căpitan în timp ce nava naviga în Oceanul Indian. S-a afirmat de catre echipaj  că a existat o dispută continuă între căpitan și bucătar.

În urma mărturisirii bucătarului, ofițerii navei au spart ușa de la cabina comandantului. L-au găsit întins într-o baltă de sânge și au încercat să-l resusciteze, dar era prea târziu.

Nava a fost redirecționată către Mauritius, ajungând în Port Louis pe 22 noiembrie, unde bucătarul a fost predat poliției.

Stella Maris înțelege că un nou comandant și bucătar urmau să se alăture navei luni, 29 noiembrie.

Organizația de caritate va continua să urmărească nava cu scopul de a o vizita din nou în următoarele porturi de escală și de a oferi îngrijire continuă pentru echipaj pentru a se asigura că bunăstarea lor emoțională și pastorală este susținută.

Stella Maris este cea mai mare rețea religioasa maritima din lume, avand preoti în peste 300 de porturi din 50 de țări. Acest lucru permite organizației de caritate să răspundă în timp util pentru a sprijini navigatorii care se confruntă cu situații stresante și supărătoare.


Distribuie articolul