Presedintele Iohannis nu este Imparatul Nero, sau este?

Presedintele Iohannis nu este Imparatul Nero, sau este?
Vintage engraving of a scene from Francois Rabelais's Gargantua and Pantagruel, by Jules Garnier. Book 2. Chapter XXX.— Nero, a base blind fiddler, or player on that instrument which is called a windbroach.
  • Acasă
  • /
  • Social
  • /
  • Presedintele Iohannis nu este Imparatul Nero, sau este?

Au si politicienii slabiciuni omenesti ? La oamenii simpli, la plebei cum ar zice unii, pofta de a glumi si a rade din cand in cand poate fi considerata o virtute, la politicieni nu este asa, de regula acestia nefiind pusi pe glume, rasul la acestia poate fi considerat o slabiciune. Politicienii, in general nu […]

Au si politicienii slabiciuni omenesti ? La oamenii simpli, la plebei cum ar zice unii, pofta de a glumi si a rade din cand in cand poate fi considerata o virtute, la politicieni nu este asa, de regula acestia nefiind pusi pe glume, rasul la acestia poate fi considerat o slabiciune. Politicienii, in general nu glumesc, mai ales daca sunt si conducatori.

Desigur, oameni seriosi fiind, unii dintre ei ( destul de rar ) tot isi permit cate o mica distractie. Cine ar fi fost Nero, de exemplu, daca nu ar fi dat foc Romei ? Probabil un ilustru necunoscut pentru majoritatea oamenilor.

Totusi putini stiu ca acest Nero, imparat roman intre anii (54-68) d.Hr. , pe numele sau real Lucius Domitius Claudius, era mai mereu pus pe glume.

Fiind trist si plictisindu-se, ca sa-si ridice buna dispozitie, el si-a ucis, intr-una din zile, mama, pe numele sau Agrippina. In alta zi tot din plictiseala i-a taiat capul fratelui sau Britannicus si probabil intr-un moment de tandrete numai de el inteles, si-a omorat sotia pe Octavia. Fiind plictisit de mentorul sau, intr-un moment de buna dispozitie a ordonat decapitarea dascalului sau, marele invatat Seneca. Vazand ca supusii sai nu gusta glumitele sale, intr-una din zile a hotarat sa de-a foc Romei. Abia acum, a observat ca poporul nu a gustat gluma , neintelegand-o. Nero ca orice politician versat a intors-o „ ca la Ploiesti” cum ar zice romanii, aruncand vina pe crestini si pornind prigoana impotriva lor. Ultima gluma pe care o face Nero, este ca se sinucide, cand afla de revolta oamenilor.

Astazi alte timpuri, alte moravuri. Politicienii nostri sunt niste pigmei in raport cu Nero, dar totusi pastrand proportiile, aproape au reusit sa de-a foc Romaniei, nu degeaba suntem urmasii Romei. Le plac la nebunie glumele. De pilda, Presedintele Iohannis a pus ochii imediat dupa alegerile din 2020 pe USR, a fost de ajuns sa-i faca cu ochiul Premierului Citu si gata acesta s-a executat, trimitand USR-ul in opozitie facandu-l pe Iohannis sa rada cu pofta. Oricum glumele presedintelui nostru Iohannis, sunt incomparabil mai neinspirate decat cele ale imparatului Nero, de exemplu fiind intr-o dispozitie proasta, Iohannis s-a infuriat rau de tot si a ordonat ca PNL sa se uneasca cu PSD, oferind plebei un spectacol rarisim de lupta intre gladiatorii celor doua partide. Imi imaginez politicienii celor doua partide, intrand in arena striga catre Iohannis :”Ave, Cezar, muritorii te saluta!!!”. Interesant va fi decizia lui Iohannis pentru gladiatorul infrant, degetul va fi in sus sau in jos, va asculta el de ce va spune poporul?

Imparatul Nero nu prea avea pe atunci ziare sau televiziuni care sa-l sustina, Iohannis si politicienii celor de la PSD si PNL le au din plin si acestea lucreaza ca sa demonstreze ca Presedintele Iohannis nu este Imparatul Nero, ci este un democrat modern, european. Exact Iohannis nu este Nero si de aceea nu se va sinucide. Dar nu cred ca este necesar, el s-a sinucis demult, acum romanii au de-a face cu un cadavru politic, adevarat un cadavru periculos inca, fiinca din cand in cand, el mai da semne de viata si se pune pe glume….


Distribuie articolul


Spune-ne părerea ta