Prima femeie care a preluat comanda „USS Constitution” din istoria de 224 de ani a navei

Prima femeie care a preluat comanda „USS Constitution” din istoria de 224 de ani a navei
  • Acasă
  • /
  • Social
  • /
  • Prima femeie care a preluat comanda „USS Constitution” din istoria de 224 de ani a navei

( MI News Network ) Actualul și al 76-lea ofițer comandant al „USS Constitution”  , Cmdr. John Benda, va fi eliberat din functie. USS Constitution va fi închisă în timpul ceremoniei, dar se va redeschide pentru vizitarea publică între orele 14:00 și 16:00. În calitate de al 77-lea ofițer comandant al USS Constitution, Farrell va […]

( MI News Network )

Actualul și al 76-lea ofițer comandant al „USS Constitution”  , Cmdr. John Benda, va fi eliberat din functie. USS Constitution va fi închisă în timpul ceremoniei, dar se va redeschide pentru vizitarea publică între orele 14:00 și 16:00. În calitate de al 77-lea ofițer comandant al USS Constitution, Farrell va deveni prima femeie care va avea functia de comandant în istoria de 224 de ani a navei.

„Sunt onorata să am privilegiul de a comanda această navă de război emblematică care datează atât de la infiintarea natiunii americane, cât și ale marinei noastre și că am avut ocazia uimitoare de a servi ca prima femeie ofițer comandant al USS Constitution în cei 224 de ani.” spuse Farrell. „Sper să întăresc moștenirea USS Constitution prin conservare, promovare și protecție, spunându-i povestea și conectând-o la bogata moștenire a Marinei Statelor Unite și a navelor de război care servesc astăzi în flota.”

Farrell a servit anterior ca ofițer executiv la bordul crucișătorului de clasă Ticonderoga USS Vicksburg (CG 69). Ea este originară din Paducah, Kentucky și absolventă a Academiei Navale din SUA și a Universității din Arkansas. În timp ce echipajul USS Constitution îl întâmpină pe Farrell, își vor lua rămas bun de la actualul comandant al navei.

„Știu că echipajul este pe mâini excelente cu noul comandant Farrell”, a spus John Benda. „Această barieră istorică este de mult așteptată să fie spartă. Nu mă pot gândi la un candidat mai bun pentru a servi drept prima femeie ofițer comandant al USS Constitution. Aștept cu nerăbdare să văd ce vor realiza ea și echipajul în următorii câțiva ani.”

USS Constitution colaborează cu Muzeul USS Constitution pentru a promova moștenirea maritimă, serviciul naval și moștenirea Old Ironsides.

„Muzeul USS Constitution este onorat să-i întâmpine comandantului Billie J. Farrell, al 77-lea ofițer comandant al USS Constitution”, a declarat președintele și CEO al Muzeului USS Constitution, Anne Grimes Rand. „Acesta este un moment interesant în Boston, cu o femeie primar și o femeie comandant pentru Old Ironsides. Femeile au fost reprezentate în echipajul Constitution de când m-am alăturat personalului muzeului în 1986, iar prima femeie ofițer a venit la bord în 1996.”

Prima femeie ofițer care a servit la bordul USS Constitution a fost Lt. Cmdr. Claire V. Bloom.

Prima femeie membru al echipajului a fost Rosemarie Lanam, un marinar înrolat, care sa alăturat echipajului USS Constitution în 1986. În prezent, femeile reprezintă mai mult de o treime din echipajul de 80 de persoane.

USS Constitution este cea mai veche navă de război din lume care a jucat un rol crucial în Războiul din 1812, apărând activ căile maritime din 1797 până în 1855.

Marinarii în serviciu activ staționați la bordul USS Constitution asigura tururi gratuite și oferă vizite publice, deoarece sprijină misiunea navei de a promova istoria și moștenirea maritimă a Marinei SUA și de a crește gradul de conștientizare cu privire la importanța unei prezențe navale susținute.

USS Constitution a fost neînvinsă în luptă și a distrus sau capturat 33 de nave adverse.

Nava și-a câștigat porecla de Old Ironsides în timpul războiului din 1812, când ghiulele britanice au fost văzute sărind de pe carena de lemn a navei.


Distribuie articolul


Spune-ne părerea ta