Primul semn de incultura politica, e senzația de voma

Primul semn de incultura politica, e senzația de voma
  • Acasă
  • /
  • Social
  • /
  • Primul semn de incultura politica, e senzația de voma

Estetica politicii este noul curent. Daca politicienii din Istoria Romaniei  se axau pe finețe, acum majoritatea politicienilor dezvolta grotescul în toate formele lui, cu cat ceva este mai urat, cu atat este mai interesant, pentru ca asa se vrea. Nici umorul numai este umor de calitate, este un umor grobian, o bascalie groteasca, mai mult […]

Estetica politicii este noul curent. Daca politicienii din Istoria Romaniei  se axau pe finețe, acum majoritatea politicienilor dezvolta grotescul în toate formele lui, cu cat ceva este mai urat, cu atat este mai interesant, pentru ca asa se vrea. Nici umorul numai este umor de calitate, este un umor grobian, o bascalie groteasca, mai mult ma amuza oamenii trecuti la varsta de aur, decat cei mai multi dintre politicienii actuali, pentru că le lipsește finetea, acum numai rade nimeni cu tine, toti rad de tine. Între ironie și bascalie este o linie pe care o ignoră cei mai multi.

Totusi mai apare la anumite interval de timp cate o tresarire :daca am avea politicieni mai buni, totul ar fi altfel. Dar pe moment avem clasa politica pe care o meritam. Atata timp cat nivelul de cultura va fi unul redus, ne vom alege de fiecare data cu aceeasi politicieni multi dintre ei inculti si grosolani. O lege dupa parerea mea stupida interzice politica in scoala. Din aceasta cauza tineretul sufera de incultura politica. In primul rand tinerilor ar trebui sa li se explice ce a facut bine fiecare politician si ce anume a gresit si nu cu cine sa voteze. Probabil o ora pe saptamana de educatie politica in liceu, ora tinuta de un ziarist sau analist politic local, in orice caz o persoana neafiliata politic cred ca ar benefica. Da, politica in scoli este esentiala pentru cultura sociala si politica a fiecarui roman. Fara aceasta, multi dintre noi ajungem doar niste oi manipulate de interesele proprii ale unor politicieni.

La fel ca si arta, unii se cred Picasso doar pentru niște mazgaleli.


Distribuie articolul


Spune-ne părerea ta