Protest la Bârlad împotriva hotărârii de a se închide restaurantele și cafenelele!

Protest la Bârlad împotriva hotărârii de a se închide restaurantele și cafenelele!
  • Acasă
  • /
  • Social
  • /
  • Protest la Bârlad împotriva hotărârii de a se închide restaurantele și cafenelele!

( Cezara MIRONICĂ – Vremea Noua ) BĂTAIE DE JOC… Patronii împreună cu angajații din hoteluri, restaurante și cafenele (HoReCa) din municipiul Bârlad, organizează mâine, 7 martie, un protest la nivel local, pe platoul din fața Hotelului „Modova” din oraș. Organizatorii susțin că industria HoReCa din Bârlad a fost „îngenuncheată” de pandemie, în timp ce […]

( Cezara MIRONICĂ – Vremea Noua )

BĂTAIE DE JOC… Patronii împreună cu angajații din hoteluri, restaurante și cafenele (HoReCa) din municipiul Bârlad, organizează mâine, 7 martie, un protest la nivel local, pe platoul din fața Hotelului „Modova” din oraș. Organizatorii susțin că industria HoReCa din Bârlad a fost „îngenuncheată” de pandemie, în timp ce în municipiul Vaslui sau Huși, este raiul pe pâmânt, fiindcă acolo rata de infectare este calculată greșit, în mod intenționat. Protestul reprezintă ultimul strigăt al celor peste 1.000 de oameni din industria ospitalității bârlădene, care au cam ajuns la fundul sacului. Protestul vine în contextul în care prin Hotărârea nr. 18 a Comitetului pentru Situații de Urgență Vaslui din 5 martie, anunță că Bârladul a intrat în scenariu roșu, fiind cotat cu o incidență a Covid-19 de 3,18 %. Prin urmare restaurantele și cafenelele din oraș s-au închis de pe 6 martie, ora 0.00, dându-i peste cap pe patronii de restaurante care aveau antamate mese rezervate pentru 7 și 8 martie sărbătoreau. „Dacă aceste măsuri ar fi luate pentru toți, atunci e de înțeles. Dar la 10 km de Bârlad nu mai este Covid? Acolo de ce se poate, cumva Covidul ocolește restaurantele unor șmecheri. Deranjăm cumva pe cei care au pensiuni și restaurante de lângă Bârlad? Păi ei nu au angajați tot din Bârlad? Nu e pericol și la ei, că doar nu vin oamenii din sat la petrecerea de 8 Martie. La Vaslui, nu o să fie niciodată scenariu roșu. Acolo au avut grija unii să aducă peste 100.000 de moldoveni și chiar de se infectează tot orașul, tot se țin restaurantele deschise. Asta se cheama să fii mafiot. Noi de asta protestăm. Pentru tratament egal”, a spus unul din organizatorii protestului.

În fața acestei situații grave, intervine o întrebare: oare cei din cadrul Comitetului Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) nu și-au pus problema că este o adevărată subminare a activității economice a Bârladului, cel mai încercat oraș din județ, din perioada pandemiei!? La Bârlad s-a înființat spitalul suport Covid, aici au fost aduși miile de bolnavi din întreg județul și din alte județe, iar cele mai aspre restricții tot aici au fost impuse în ultimele 12 luni. În atare condiții au ținut oare seama decidenții județului Vaslui că era absolut necesar ca celor din industria HoReCa din Bârlad, să li se dea un timp, măcare de 48 de ore, să poată să-și finalizeze comenzile de 8 Martie? Că doar oamenii nu iau Covid 19 din restaurant, mai ales în condiții de pandemie! La Timișoara li s-a dat 72 de ore, în alte orașe 48 de ore, în altele 7 zile, numai la Bârlad s-a închis activitatea celor din HoReCa în 6 ore de la publicarea deciziei Comitetuluiu pentru sitații de Urgență Vaslui! Pe 5 martie la orele 18.00 s-a dat Hotărârea nr. 17, iar pe 6 martie la ora.0.00 a intrat în vigoare!! Incredibilă lovitură dată industiei ospitaliere din Bârlad, în timp ce pesediști de frunte cu pensiuni la câțiva km de Bârlad stau cu ele deschise!! Ce bine e să fii pesedist, deputat, fin de deputat, etc.. etc!

Protestele vor fi de amploare!

„În semn de nemulțumire la decizia CJSU din dată de 05.03.2021 de a închide restaurantele din Bârlad, la 6 ore după anunț, cu toate consecințele nefaste de ordin uman și material, vom lua act prin organizarea unui protest HoReca, în dată de 07.03.2021, la ora 10:00, pe platoul din față Hotelului Moldova! Nu mai avem cuvinte să comentăm aceste decizii ale autorităților și această cruntă gestionare discrețioanără a situației actuale! Nu mai avem energie, putere, calm sau speranța! Nu mai avem resurse, nici financiare, nici emoționale! Pentru unii mumă, pentru alții ciumă!”, spune un reprezentant al celor din HoReCa Bârlad, care vrea să stea în anonimat, deoarece au și început să curgă amenințările împotriva celor au organizat și a celor vor să participe la protest!

La Vaslui e Raiul pe pământ! Bârladul tratat, din nou, ca o Cenușăreasă! 

Concluzionând, nu putem decât să remarcăm că, din nou, Bârladul este tratat ca Cenușăreasa județului, de anumite personaje cheie din județul infectat cu „neprofesioniști” de 30 de ani! La Vaslui e raiul pe pământ, în timp ce bârlădenii suferă, pentru că au avut curajul să investească în afaceri private. La Vaslui 50% din salariați sunt angajați la stat și e normal ca acolo să fie raiul bugetarilor. Acolo, nu mai vede nimeni că sunt 100.000 de moldoveni care aduc „resurse” de la bugetul național, dar iată că și protecție pentru Covid. Cu 150.000 de locuitori în acte e greu să crească rata celor 30.000 care mai locuiesc în Vaslui și să se ajungă la coieficientul de 3% de infectări, raportați la mia de locuitori. Dacă primarul Bârladului respectă legea și nu sunt aduși moldoveni cu toptanul, la Vaslui ești erou da că ai 3000 de moldoveni într-un apartament și votează. Păi acolo se mai respectă distanțarea socială. Ca bârlădeni nu ne rămâne decât să ne întrebăm: când este mai bine de trăit în România? Când respecți legile sau când le încalci de la cel mai înalt nivel?


Distribuie articolul