Raport oficial al Departamentului de Stat al SUA: pandemia a pornit de la Institutul de Virologie din Wuhan. Cercetătorii chinezi, infectați înainte de izbucnirea epidemiei

Raport oficial al Departamentului de Stat al SUA: pandemia a pornit de la Institutul de Virologie din Wuhan. Cercetătorii chinezi, infectați înainte de izbucnirea epidemiei
  • Acasă
  • /
  • Social
  • /
  • Raport oficial al Departamentului de Stat al SUA: pandemia a pornit de la Institutul de Virologie din Wuhan. Cercetătorii chinezi, infectați înainte de izbucnirea epidemiei

( Redacţia – Ziaristii.ro ) Pandemia de coronavirus a pornit de la Institutul de Virologie din Wuhan și nu din piața de animale sălbatice a aceluiași oraș, este concluzia unui raport oficial al Departamentului de Stat al SUA dat publicității în urmă cu două săptămâni și citat de Washington Times. Conform documentului, mai mulți cercetători […]

( Redacţia – Ziaristii.ro )

Pandemia de coronavirus a pornit de la Institutul de Virologie din Wuhan și nu din piața de animale sălbatice a aceluiași oraș, este concluzia unui raport oficial al Departamentului de Stat al SUA dat publicității în urmă cu două săptămâni și citat de Washington Times.

Conform documentului, mai mulți cercetători din institutul aparținând Guvernului Chinei și controlat de Armată s-au infectat cu virusul Sars-CoV-2 în toamna lui 2019, înainte ca primele cazuri să fie înregistrate în rândurile populației civile.

Chinezii au furat know-how din Australia, dar n-au știut să aplice și protocoalele de securitate în laboratoarele unde se lucrează cu virusuri

Primele informații de acest tip au apărut în luna mai a anului trecut, când un raport al serviciilor de informații din țările anglo-saxone (Marea Britanie, SUA, Australia, Noua Zeelandă și Canada) arăta cum au ajuns chinezii să facă experimente cu virusuri. Regimul și-a trimis cercetătorii să se instruiască în Australia, în baza unui acord între universități și care viza activități civile. Apoi, savanții chinezi au fost rechemați în țară și băgați într-un institut de cercetări cu scopuri militare.

Numai că, deși au furat tehnicile de lucru din Occident, chinezii n-au știut și cum să asigure securitatea într-un domeniu atât de complicat precum cercetările pe agenți patogeni extrem de periculoși. Protocoalele de securitate ale laboratoarelor similare din Occident sunt extrem de sofisticate și de stricte. Ignorarea lor sau neaplicarea corectă poate duce la tragedii precum cea pe care o trăiește acum umanitatea.

China a negat obsesiv orice legătură între laboratorul de virologie din Wuhan și apariția epidemiei, în decembrie 2019, în același oraș. Inițial, autoritățile au încercat să ascundă cu totul epidemia. Nereușind, au izolat orașul și au spus că totul a plecat din piața de animale, virusul de la lilieci ajungând la om printr-o gazdă intermediară: un pangolin mâncat de un chinez.

Ceva mai târziu, regimul de la Beijing și-a schimbat iar versiunea oficială, negând cu vehemență că virusul a plecat din Wuhan. Noua variantă spune că ar fi fost adus în China de străini – posibil chiar de americani, care au vrut să facă rău poporului chinez.

Primul caz de Covid a apărut la cercetătorii din laboratorul de virologie din Wuhan pe 17 noiembrie 2019, cu o lună înainte să se consemneze apariția sa și la civili

Agențiile guvernamentale americane care au lucrat la elaborarea raportului asumat de Departamentul de Stat afirmă că primul caz de Covid s-a consemnat pe 17 noiembrie 2019. Ba, mai mult, în China s-au mai produs și în trecut accidente în urma cărora s-au “scăpat” din laboratoare virusuri, iar cel SARS, din Beijing, 2004, a fost unul dintre ele.

Raportul dezvăluie că experimentele periculoase s-au făcut la comanda și sub supravegherea armatei chineze: “Institutul a întreprins o serie de cercetări clasificate, inclusiv experimente pe animale în laborator, în numele aparatului militar chinez”.

Experimentele datează din 2016, cercetătorii chinezi făcându-le pe o specie de liliac care este purtătorul unei tulpini a virusului Sars-Cov-2 similară cu acesta în proporție de 96,2%.

Chinezii s-au apărat spunând că virusurile lor “nici măcar nu erau vii”.

Beijingul blochează de un an accesul anchetatorilor OMS care vor să descopere sursa primordială a epidemiei. Regimul comunist le-a refuzat accesul savanților internaționali pe motiv că “e prea devreme”. În raportul Departamentului de Stat se consemnează: “Partidul Comunist Chinez a împiedicat sistematic o investigație transparentă și temeinică în legătură cu originile pandemiei, alegând să-și dedice resurse enorme înșelăciunilor și dezinformărilor. Au murit două milioane de oameni. Familiile acestora merită să afle adevărul”.

Raportul american menționează că încă nu s-a putut stabili dacă virusul a ajuns la oameni de la lilieci sau în urma accidentului din laboratorul de la Wuhan. Autorii articolului din Washington Post concluzionează: “Guvernul chinez a distrus dovezile din focar pentru că a vrut să evite difuzarea informațiilor referitoare la un accident de laborator. Ei au dorit să vândă lumii povestea cum că pandemia s-a declanșat natural, plecând din piața de animale de la Wuhan”.


Distribuie articolul