Reflectii dupa 27 septembrie

Reflectii dupa 27 septembrie

Pe masura ce zilele trec si se succed una dupa alta cu pasi tot mai grabiti, devine tot mai limpede ca momentul implinirii previziunilor pline de optimism ale schimbarii pe aceste meleaguri, se amana pana la o data pe care sper eu sa fie 6 decembrie.  In campania electorala  care a trecut s-a vorbit despre […]

Pe masura ce zilele trec si se succed una dupa alta cu pasi tot mai grabiti, devine tot mai limpede ca momentul implinirii previziunilor pline de optimism ale schimbarii pe aceste meleaguri, se amana pana la o data pe care sper eu sa fie 6 decembrie.  In campania electorala  care a trecut s-a vorbit despre pace si concordie intre oameni, despre viata imbelsugata, confortabila si lipsita de griji importante, despre justete si oportunitati, despre fericire si implinirea sperantelor, si totusi se pare ca promisiunile care se refera la o alta lume, nu suna verosibil si nici cunoscut in urechile multor vasluieni.

Acum la sfarsit de alegeri, cu mic cu mare, ne dorim cu totii putina liniste si bucurie, am vrea sa ni se realizeze cel putin un vis. Sa incepem 2021 cu puterea invingatorului. De Sfantul Nicolae se dau si se primesc daruri, lucruri menite sa faca placere.

Oare conditia de om “puternic” presupune in mod necesar posedarea si manipularea altor persoane? Nu suna oare violent sa gandim in acest fel : “ Alti oameni si functia pe care o am imi folosesc pentru ca imi aduc placeri!” Nu suna oare trist sa iti spui : “ Intrucat nu gasesc in mine insumi nici o sursa de fericire, trebuie sa acumulez avere si sa manipulez oameni!”

Conditia omului ar trebui sa fie un prilej de afirmare a constiintei rationale si a libertatii de a alege. Constiinta rationala este tocmai capacitatea de a gandi, de a discerne, de a analiza, de a distila valori, de a separa binele de rau, adevarul de minciuna, de a ajunge in cele din urma un om bogat spiritual si implinit inauntrul sau.

Fie sa descoperim pe 6 Decembrie, modalitatea profunda si durabila de a fi optimist.


Distribuie articolul