Regretele tarzii sunt ca frunzele toamna

Regretele tarzii sunt ca frunzele toamna
  • Acasă
  • /
  • Social
  • /
  • Regretele tarzii sunt ca frunzele toamna

In aceste ultime saptamani, cred ca pentru multa lume totul a devenit destul de clar, faptul ca  in guvern au mai ramas numai mincinosii si hotii. Inainte in perioada guvernarilor psd-iste existau politicieni subtili si smecheri, astazi au mai ramas numai sobolani si catei care latra. Daca pe vremuri in tarile romane existau hoti de […]

In aceste ultime saptamani, cred ca pentru multa lume totul a devenit destul de clar, faptul ca  in guvern au mai ramas numai mincinosii si hotii. Inainte in perioada guvernarilor psd-iste existau politicieni subtili si smecheri, astazi au mai ramas numai sobolani si catei care latra. Daca pe vremuri in tarile romane existau hoti de cai, care infasurau copitele cailor cu iarba moale, ca sa nu fie auziti, astazi avem hoti de tara, care falsifica adevarul dupa care apar la televiziuni si isi ridica poalele in cap.

Poporul ii priveste si moare de placere.  Bine,  spuneau latinii ca poporului pe langa paine ii trebuie si circ. La noi circul este in toi, cineva ( oare cine?) scoate zi de zi menajeria in ring, paiate care mentin buna dispozitie, iluzionisti care ne arata cum taie ei capetele coruptiei, etc. Spectacolul acestora se termina uneori la ore tarzii din noapte, ca maine sa se repete. Si asta de peste trei decenii.

Despre minciunile electorale, are vreun rost sa mai vorbim, mai ales ca aici avem a face cu un act de cersetorie reciproca acceptata. Multi sunt de acord sa voteze pe oricine da o tuica, iar cel ce ofera tuica stie ce cantec sa ingane in momentul can pune paharul cu tuica in mana milogului. Aceasta scena dureaza cateva saptamani in timpul campaniei electorale, dupa care ambele parti se uita si se ignora pentru urmatorii patru ani.

Perpetuand aceasta stare de fapt, in zadar ne facem iluzii si planuri ca vom scoate tara din impas. Nu se va intampla nimic, poate in afara faptului ca o data cu trecerea timpului, vom regreta si vom intelege, cat de mici si neinsemnati suntem.  Iar regretele tarzii sunt ca frunzele toamna.


Distribuie articolul


Spune-ne părerea ta